nisam nasao kaku ili mozda jesam

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: nisam nasao kaku ili mozda jesam

PostPostao/la Lilo » pet ožu 23, 2012 20:17 pm

zeko nije dobro definitivno,nikakve bomboncice ne daji.samo sijeno,mislim da je zeko u kataralnom enteritisu....tu onda ni nece biti kuglica,bit će samo sluzi!oko je definitivno upaljeno no ono na stranu....pokušaj istisnuti kuglicu iz analnog otvora...i
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Nikola1990 » pet ožu 23, 2012 23:52 pm

Nisam mogao pre da se javim... ali imam dobre vesti. Nasao sam mu kuglice :nowink: konacno. Ubacio sam mu dosta sena, a smanjio mu malo onu cuni junior. Sad kaki , samo sipa :)))
Nisam znao da mu je kaka onakva, kaka je oko 5 milimetra, i tvrda je. Jel to ok? Sto se tice onog problema sa okom, kao da mu je suzilo pa zakrmeljeno, sad je mnogo bolje jer se samo u donjem delu vidi kako je zakrmeljeno krzno ispod oka. A on se ceska stalno, cas levu stranu, cas desnu...jel to sto rade normalno?
Pozdrav, i hvala svima sto su mi odgovarali na postovr
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » pet ožu 23, 2012 23:55 pm

ajd super,tako ga i nastavi hraniti i nedaji mu bombone više uopće.oko operi mlakom vodom i vaticom od kremelja pa ćemo vidit kaj dalje...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la altan » sub ožu 24, 2012 12:59 pm

ceskaju se oni kao i ljudi..ako se bas bude stalno cesao po istom mjestu pogledaj jel ima sta tamo
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » sub ožu 24, 2012 15:17 pm

Ceska se on uvek, ne bas stalno ali vidim ga da ceska cas jednu stranu , cas drugu stranu glave. Pa onda lize sapice i kao da se umiva :) mnogo mi je smesan.
Dali su mi neke vitamincice da mu dajem , sa ukusom sargarepe.. Oko mu je bolje, moguce da ceska ono sto se skorelo,pa ostalo malo...
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub ožu 24, 2012 15:29 pm

To nisu vitamincici nego obicni bomboni puni secera i mlijecnih sastojaka koji apsolutno ne odgovaraju njihovoj probavi a uvalili su ti to da potrosis novac,to nema veze sa vitaminima. Ako zelis svome zecu vitamine,hrani ga zdravo sa onim sto je inace predvidjeno za njihovu prehranu,kad malo odraste vitamine ce dobivati iz voca i povrca a zasada ga dobiva iz sijena i to mu jedino treba! Ti "vitamini" su obicna navlakusa i radije mu nemoj davati to,za poslasticu povremenu mu uzmi voca friskog ili susenih brusnica naprimjer. Ima vec dosta linkova ovdje o tim navodnim "vitaminima" i njihovoj stetnosti.Umjetne boje,mlijecni sastojci koje zecja probava ne podnosi i tako dalje,to ti zbilja ne treba. Mislim da smo vec navikli da po defaultu svaki novi vlasnik ima te "vitamine" u prehrani jer prodavaci smuljaju svakojake price samo neka se proda...ali kad malo vise procitas neke stvari i shvatis,skuzis da ti sa pocetka kupovine nije ni trebalo puno tih stvari. I ja sam bome uzela te dropse prvi put kad sam imala zeca dok nisam citala malo pa sam joj to radije zamijenila sa necim,drugim,prirodnim.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » pon ožu 26, 2012 21:55 pm

Meni je sada cudno jer je mi je to ponudila veterinarka - prodavac. Rekla mi je da mu mogu davati jedan dnevno, posto je to njima kao poslastica. o.O
Sto se tice sena nije nesto posebno zainteresovan, ima ga uvek, ali ne gricka ga. A sto se tice cuni junior , ne jede nista osim nekih semenki. Uvek mu puna cinijica hrane i ceprka po njoj da bi nasao te semenke. Ne znam sta da radim? Razmisljao sam da mu ne sipam hranu dok ne pojede sve racunajuci da ce poceti da jede i ovo ostalo kad ogladni... a bukvalno samo semenke neke jede, zelene. Probirljiv neki zeka :blush:
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon ožu 26, 2012 22:30 pm

ma pusti sta ti je ona rekla..sto se tice hrane dosta njih brljavi i probire..ostavi joj hranu u zdjelici neko vrijeme i vidi hoce li pojest i ostatak tj. nemoj nadosipavat..sijeno mora jest..ne znam koje mu dajes..ona kupovna obicno i nisu neka pa zeke brljave po njima..probaj nabavit domace sijeno ako mozes..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » uto ožu 27, 2012 0:46 am

Prodavac-veterinarka? samo ime ti govori puno...odi iskusnom veterinaru koji radi sa zivotinjama u ambulanti pa ga pitaj isto pitanje,znaci onom koji nema korist i prihod od toga sto ce ti prodat sarenu vrecicu punu bombona/"vitamina". Ovo prodavac-veterinarka ni nebi trebalo uzimati u obzir...isto tako su prodavaci/veterinari po Srbiji u par navrata novim clanovima na forumu savjetovali da zecevima ne treba voda uopce,mislim o cemu pricamo. Vitamine,one prave jedino i samo moze dobiti iz friske,zdrave hrane.Nikakvi dropsici i bomboni. A sad ti kako hoces.
Evo jedan linkic dobri,sve ti pise:
viewtopic.php?f=6&t=149
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » uto ožu 27, 2012 17:04 pm

Hvala vam. ipak cu pre vama verovati jer se vidi da imate iskustva. Seno je domace, sa Kopaonickih padina ...prirodno je 100%... a u zdelici zeka kopa i trazi ono sto mu se svidja...
Nikola1990
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan