Naša damica je prije koji dan napunila 6 mjeseci i čini mi se da je pubertet "opalio" svom snagom. Prije nekih 15-20 dana je imala fazu jurnjave oko naših nogu uz zabacivanje guzom i pritom "torpediranje" kuglicama... letjele su na sve strane! Sad se to malo smirilo, iako i dalje ostavlja kuglice po stanu, ali ne u tolikoj količini. I dalje piški samo u wc (srećom), osim kad se uvali među cipele i kad se prvi put dokopala naše sobe i kreveta, pa je prisvojila mužev jastuk

Što joj to kopanje kauča znači? Pokušava li napraviti gnijezdo možda?
Čitala sam o sterilizaciji i nisam ni sama pametna da li da se upuštamo u to ili ne... S jedne strane sam našla dosta razloga za... onda opet nađem neke argumente protiv... pa molim iskusne zecoljupce savjet! Sterilizirati je ili ne? Ja sam nekako više za, zbog hormona i eventualnih tumora kasnije... a opet, to je operacija i veliki šok za nju?!
I još jedno pitanje za prehranu: može li mi netko napisati nekakav "dnevni jelovnik" za kunića... Počeli smo dodavati zelenilo, ali Rea neće mrkvu-pomiriše i ode, od celera pojede samo malo lista, korijen ni blizu, za peršin sam vidjela da ima puno kalcija pa se ne preporuča... jako voli jabuku i luda je za bananom (nitko ne smije otvoriti bananu u stanu, odmah doleti u krilo i doslovno nam stavi njuškicu pred usta), ali to je voće pa ne dajemo puno zbog šećera. Od peletirane hrane jede Cuni Junior (dovršavamo vreću) i Re-balance, sijeno i vodu. Nemam svoj vrt, pa sam ograničena na povrće iz trgovine, izbor baš i nije neki, a damica je jako izbirljiva, čini se