IGRACKE ZA NASE ZEKANE

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: IGRACKE ZA NASE ZEKANE

PostPostao/la Žgembo Žgembic » sri vel 22, 2012 1:28 am

pozz svima :zeko3: naime ja i moj zgembo smo u jakooo dobrim odnosima slusamo se pa cak i po zasluzi,ali zgembash ili moja kuca imaju jedan problem .... zgembo jede :tepih,storu,karton,gumu,skace na sve i svasta ... na pocetku sam imala problem kako ga natjerti da vrsi nuzdu na jednom mjestu i u tome sam uspjela,kad je u kuhinji ima cosak kod vrata i tu obavi sve,kad je u mojoj sobi ima svoj apartman al bas bukvalno apartman sa dvoristem,i tu ide u cosak na plasticnu posudu sa pelenom unutra .... dala sam mu cepove povremeno se igra s njima,ali moj Zgembash trci ko luddddd :zeko7: njega brzine kad safatajum to je samo da covjek pukne od smjeha :zeko7: ja ga tad zovem maratonac :zekoo12: posto sam mu licno napravila apartman (vilu,kucu)i dvoriste iz kojeg ne moze izaci ..dodjem na ideju da mu napravim labirint ... odem u prvu trgovinu i uzmem sve paketa sto su imali .... i krenem da pravim ... napravila sma mu labirint na 4 sprata sa 2 strane na jednu uzdje na drugu izadze ,svi su rekli da je jako mastovito ,igrao se basss ali kad je skontao da je karton poceo je da ga jedeeeeee ...guli ,gricka,otkida .... sklonila sam labirint, e sad me zanima imal ikako sanse da mu zgadim karton daa bi se ponovo igrao,vjerujte napravila sam mu luna park ..koji on na zalost jede :( i da zgembo se igra tako sto nas sve lizeeeee...hahahhah oo kako samo lizeeee ahhahahahha moras skinut carape jer on hoce lizat grebe grebe dok ne skines mami je poderao dno trenerke jer ga nije poslusaala .... lize ruke,lize kosu,lize lice sve ... a kad nam gosti dodju hahahhahahah svi moraju skidat carape da bi on lizo ... i jednom tako kada su dosli gosti on je toliko lizo da se umorio lizat stojeci,te je legao pored nogu i isturio glavu i lizo ... to je bilo jako komicna scena ... eto imal sanse da mu zgadim karton i da se igra a ne objeduje :D pozzzzz :zeko8: :zeko3: :blush:
Žgembo Žgembic
Kunić
Kunić

PostPostao/la poison_ivy » uto vel 28, 2012 9:14 am

Pozdrav dragi zecoljubci. Evo ja sam nova vlasnica jednog predivnog patuljastog kunića po imenu Poksy :zeko8:
Dobila sam ga na poklon i to stvorenje je nešto predivno. Inače kroz djetinjstvo nisam imala prilike imati bilo kakvog ljubimca i evo sada kad sam se odselila dobila sam Poksya. U početku je bio jako plašljiv ali sada,eh to je jedna sasvim druga priča.... Skače, pleše, trči, liže, gricka, ma super je..... S obzirom da smo kroz jutro ja i muž na poslu on je većinu vremena u kavezu gdje smo mu ostavili i hranu i vodu i njegove igračke... Ali ja ne mogu dočekat da se vratim s posla i automatski otvaram kavez i puštam ga van. Na pločice ne može jer su mu užasno skliske pa vodi borbu s njima ;D Ali zato je ogroman tepih u dnevnom boravku cijeli njegov-tu je njegovo carstvo za igru. U pet shopu smo mu kupili one drvene mrkvice pa ih gricka, drveni kolut sa zvončićem unutra i nekakvu poslasticu koja je na štapu pa tu oštri zubiće i jede. A jučer sam došla na ideju da mu od kartonske kutije napravim tunel i UŽIVAO JE :zeko7: Ali onda je shvatio da je to karton i krenuo je napad sa zubima :dragonn-ccc-e:
Al meni od svega je najdraže njegovo lizanje, ma čovjek se rastopi.... :zeko3:
Čim stignem pošaljem Vam slikice tog predivnog bića.
poison_ivy
Kunić
Kunić

PostPostao/la Žgembo Žgembic » čet svi 03, 2012 23:48 pm

Ja sa Zgembom mucim muke vezano za karton, on njega prosto obozava ,gdje ga god nanjusi grize, jede, cupa ma lud za kartonbom ,ja sam isto bila napravila labirint od krutog kartona na 3 kata ( da ja sam ja svoj Zgembash ja bi uzivala u njemu a ne bi ga jela) ali to se neslavno zavrsilo jer mu nisma mogla dopustit da jede toboze karton ! Voli i toalet papir :lud: , jedini moj savjet koji mogu dati jeste kloni ga od kartona dok nije kao Zgembo poludio :blink: ... njuhh njuhhh
Žgembo Žgembic
Kunić
Kunić

PostPostao/la lucija » sri srp 04, 2012 21:41 pm

Pozdrav! :elmocagica: Ja kada sam imala svoju Lili nije se htjela igrat,ali je imala puno igracaka,one pletene mrkvice,šuškave loptice,tunele,nekakve drvene igrackice (kao neka otvorena kucica sa zvonicicima unutra),pa tako sve zavisi od zeke do zeke.
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

PostPostao/la Leonarda » ned pro 02, 2012 10:38 am

Pozdrav:) Htjela bih svom zeki kupiti neku kutiju i pijesak u nju pa da se igra unutra i kopa pijesak:) To sam vidjela na različitim fotkama,ali vi kažete da od pijeska može dobiti dišne probleme.Koji pijesak vi preporučujete i koristite? Help plizz.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » ned pro 02, 2012 17:06 pm

nikako pijesak !!! obična zemlja je dobra za kopanje, ali uzmi u obzir da ta zemlja leti 3 metra oko zeca kad počne kopati.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lori7 » sri sij 02, 2013 21:02 pm

Ne smiju pijesak? Ja sam kupila u Pet Centru knjigu u kojoj je između ostalog stručnjakinja osmislila i stavila sliku ograđenog igrališta za kuniće. :cool: U jednom kutku je posuda sa pijeskom i pored piše da obožavaju kopati i čeprkati u njemu te da je to jako pogodno za njih. Također piše da pijesak možemo uzeti iz običnog dječjeg pješćanika... no pošto sam ja malo skeptična za tu ideju :dry: a nikako ne želim riskirati, ja sam pomislila da možda kupim onaj pijesak koji je baš za kuniće, ali za WC u specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce poput Pet centra :D Da li im taj pijesak također može naštetiti?
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » sri sij 02, 2013 21:24 pm

pijesak onaj u pjescanicima kaj se djeca igraju mogu imati za kopanje, jos bolje neku zemlju da pijesak ne udahne pa sami problemi

pijesak za macke - koji se stvrdne kad se namoci - ni u ludilu - moze uzrokovati smrt ako ga zeko pojede a neki su toliko bedasti da ga jedu
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lori7 » sri sij 02, 2013 21:27 pm

ne.. nisam mislila pijesak za mačke, to znam da nikako ne smiju. Vidla sam u Pet centru pijesak baš za kuniće koji se koristi za WC (umjesto piljevine)
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri sij 02, 2013 21:34 pm

trebalo bi znat sta ima u tom pijesku..ali cim je kao za wc onda je vjerojatno slican onom macjem, a samim time i los za kunica..moguce je da je ovo nesto drukcije, al ono..treba provjerit
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sri sij 02, 2013 21:40 pm

a što nebi smjelo biti u tom pjesku? :blink: Mogu pogledati na stranici Pet centra što piše o tom pijesku...
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri sij 02, 2013 21:49 pm

Lori7 je napisao/la:a što nebi smjelo biti u tom pjesku? :blink: Mogu pogledati na stranici Pet centra što piše o tom pijesku...

gledala sam sad, ali ne pise sastav..nisam bas iskusna po pitanju tih pjescanih podloga..moze pricekat da ti netko odgovori na to pitanje..ali nekako sumnjam da prodaju cisti prirodni pijesak..pogotovo po toj cijeni..i da je on super u neutraliziranju mirisa i sl...vjerojatno dodaju u to jos nesto..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sri sij 02, 2013 21:54 pm

da i ja sam gledala sad pa niš ne piše... ali da nebi riskirala zasada im onda neću raditi tu posudu sa pijeskom... zamijenit ćemo mi to nekom drugom igračkom... :D A vidjela sam da se također može u neku četvrtastu košaru bez ručke napuniti suho lišće pa da po tom čeprkaju, a to im je i zdrava hrana :happy:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » čet sij 03, 2013 0:16 am

on ti samo radi prasinu i kad s smoci onda gaca po blatu, stavi joj u wc one pelte za loziti pec, i oni se daju krasno kopati i razbacivati a nema toliko prasine
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lori7 » čet sij 03, 2013 10:19 am

nisam mislila za wc nego za igranje, čepkanje u nekom pijesku, ali dobro odustala sam nakon ovih savjeta :nowink: A da za wc ću im prvom prilikom kupiti te pelete :wink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan