pojilica

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: pojilica

PostPostao/la Pevaljka » ned vel 20, 2011 23:29 pm

Koliko vidim... izgleda da zeka treba jezičkom da pritisne na gore iglicu koja viri i da će onda krenuti voda.

Mislim da je glavni problem sa pojilicama kamenac u vodi. Nema veze da li je flaširana, filtrirana... svaka ima dovoljno kamenca u sebi da ošteti pojilicu.
Zato i koristim ovu varijantu jer kod nje je princip rada drugačiji.

Nakupovala sam se i namenjala pojilica da bi mogla da otvorim tezgu na izložbi malih životinja... od kada imam ovu samo sipam i ne brinem :wink:
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la frances » ned vel 20, 2011 23:42 pm

isto kao i obicna, kad oni lickaju voda ide van.
samo sta nema kuglice koju vrte nego je ta kao bradavica koju stiscu jezikicem..

Instead of having a ball bearing in a tube and the animal licking the ball to get the water to flow its a valve and they have to push it up with there tongues to get the water out meaning hopefully no more noises when the animal comes to drink or wait cages. It comes with a secure cage fastening rather than the traditional piece of wire plus it has a lid on the top so you don't need to take the whole bottle of to fill up the water so a lot easier as me personally I can't put them back on and sit there turning the air blue and end up leaving it for my husband to do!

buka je nesto manja, ali se cuje, nije bas besumno..
super je sto je ne moras puniti do vrha i slicne kerefeke..
i odlicno mi je sto se sav kamenac sa tog metalnog dijela skida bez vecih problema..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon srp 23, 2012 12:48 pm

frances je napisao/la:isto kao i obicna, kad oni lickaju voda ide van.
samo sta nema kuglice koju vrte nego je ta kao bradavica koju stiscu jezikicem..

Instead of having a ball bearing in a tube and the animal licking the ball to get the water to flow its a valve and they have to push it up with there tongues to get the water out meaning hopefully no more noises when the animal comes to drink or wait cages. It comes with a secure cage fastening rather than the traditional piece of wire plus it has a lid on the top so you don't need to take the whole bottle of to fill up the water so a lot easier as me personally I can't put them back on and sit there turning the air blue and end up leaving it for my husband to do!

buka je nesto manja, ali se cuje, nije bas besumno..
super je sto je ne moras puniti do vrha i slicne kerefeke..
i odlicno mi je sto se sav kamenac sa tog metalnog dijela skida bez vecih problema..

potpisujem!
i ja sam bila ispočetka nabavila običnu pojiliu od 20 kn i zezala je, ponekad radi, ponekad ne. morala sam mu za svaki slučaj stavljat vodu i u tanjurić, ali tako se brzo zaprlja. tu nipple pojilicu imaju u pet centrima, košta 47 kn, ali bar znaš da radi uvijek. i lako se čisti, a može se staviti i u transporter jer se u pakiranju dobije ono što se hvata na glatke površine. :)
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » uto srp 24, 2012 14:40 pm

nipple pojilice su mrak. Hef je imao ovu s kuglicom i kad se prvi put zaglavila dobil je nipple. Od kad nju ima ova s kuglicom stoji za rezervu. Trebalo mu je malo da skuži kako se pije iz nje, ali sad samo nju koristi.

Čini mi se da iz nje puno lakše pije. Super je što se može nadopuniti bez vađenja, a i ako ju vadiš samo se klikne van iz stalka. ....nema one glupe žice.

super stvar!
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » uto srp 24, 2012 20:11 pm

meni se ipak u ljetnim mjesecima pokazala najucinkovitija posudica... imaju obicnu pojilicu, i jednu ogromnu od litar vode i sa puno vecom kuglicom na kojoj piju (kupila sam je nedavno), i imaju posudicu. andja redovno sad u ljetnim mjesecima pije iz posudice, samo je moram cesto prati i sipati svjezu vodu jer cim se napije uzme je u zube i baci ko frizbi, cesto zavrsi u wc-u tako da jedino na to pazim ali puuuno vise pije vode sad nego kad su samo pojilice bile na raspolaganju... mozda i zato sto je ona veliki zec pa moze popiti vise vode, dok Tobi i dalje pije iz pojilice, ali ove vece...

volila bih naci tu nipple... da i nju probam...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la virion » uto srp 24, 2012 23:47 pm

Mi imamo problema s nipple, dosta kaplje... Kako ste to rijesili?
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » sri srp 25, 2012 8:52 am

nipple se može podešavati. s onim malim ključem se dotegne. treba ju povremeno rastaviti i očistiti kamenac.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » sri srp 25, 2012 12:53 pm

piše u uputama da bi prvih par dana mogla kapljati, ali to s vremenom prestane.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la miro » čet srp 26, 2012 8:08 am

miro je trebao dosta vremena da se navikne na tu nipple pojilicu, ne punimo je do kraja, nakon onih pojilica sa zicom ovo je super stvar,zadovoljni smo.
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lori7 » ned vel 17, 2013 11:39 am

da ne otvaram novu temicu nadovezat ću se na ovu.. :blush:

mama maza živi sa tri kćerkice u jednom kavezu i dvije znaju piti na pojilicu a Maza i jedna kćrekica ne znaju :wub: barni koji je sam u svojem kavezu također zna piti :zekoo7: kako da naučim još ove dvije piti? Maza koja je najduže kod nas ne zna piti i uopće ju ne interesira pojilica a malena Slatkica samo liže kuglicu ali nezna da treba stisnuti... trebala bi snimiti video kako Medena i Slatkica imaju sporazum da kad medena pije slatkica sjedi ispod pipice i liže to što medena spušta ;D
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la hrvoje0089 » uto ožu 12, 2013 10:01 am

Lijep pozdrav,

Novi sam na forumu i mam jedno pitanje samo. Prije 3 dana sam dobio zeku, nabavio sam mu pojilicu jeftinu za 19kn u pet shopu koja je curilia i otisao zamjeniti za novu skuplju od 50 i nesto kuna. Jucer navecer sam primjetio da voda bas ne curi dobro tj. dali znante koja je kolicina koja mora curiti, kad probam prstom pomaknuti kuglicu, ona je vlažna, tj curi malo, sada neznam koja kolicina vode treba curiti, jer treba biti tako malo? ili baš treba jače kapati kad se gura kuglica, strah me da ne pije dovoljno vode ako pojilica ne valja

Hvala,
Hrvoje
hrvoje0089
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto ožu 12, 2013 13:04 pm

nije da ce bas curit ali treba ti bit mokro na prstu..sad tesko je ovako preko neta znat do koje je to mjere kod tebe..mi imamo ovu nipple pojilicu i zadovoljni smo njome..provjeri samo da li zeko zna piti na pojilicu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la hrvoje0089 » uto ožu 12, 2013 13:38 pm

E hvala! Pa vlažna mi je pod prstima, samo nisam znao koju kolicinu vode oni piju, ide iz nje voda ali jako slabo, zna zeko piti na pojilicu ide stalno na nju, ali me bilo strah samo da nebi osto žedan ako ta pojilica šteka, hvala svakako
hrvoje0089
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto ožu 12, 2013 14:44 pm

Pa moze ona stekat..sad to ces morat pratit..ako vidis da voda nije odpita onda ocito steka
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » uto ožu 12, 2013 14:51 pm

mogu se tu opet nadovezat malo... s čime se može čistiti pojilica? ja je u vrućoj vodi znam odmoćiti ali se nešto skupilo na pipici kao kamenac, jel postoji neko sredstvo za čišćenje koje im ne škodi? :hm:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan