Ne bih htjela otvarati novu temu pa se nadam da mi mozete ovdje pomoci.
Imam 2 zekana, muskoga, star nesto malo vise od 4 godine, kastriran, prije cca 6 mjeseci uspjesno operiran kamenac. I zenku, uskoro ce 4 godine. S njom apsolutno nikad nikakvih problema, da kucnem o drvo, pa cak ni sa stolicom.
Muski zekan mi ima malo osjetljivu crijevnu floru i posto ima dugu dlaku, svako malo mu se vitaminska zalijepi malo za dlaku :(
Redovito ga cistim i podsisavam dlaku pa vas molim za savjet glede kakvog preparata za mazanje guze i okolonog podrucja obzirom da mu se crveni nakon mog temeljitog ciscenja, vatom i stapicima za usi.
Inace sam pobornik prirodne kozmetike pa imam raznolik asortimam prirodnih visokokvalitetnih ulja pa me zanima ako mogu nekim od njih namazati guzu zekanu? kantarion, argan, makadamija, anything else?

vjerujem da svi znate kako guza izgleda i koliko se detaljno ona moze ocistiti, bilo sa strane ili unutra pa me zanima i koliko cesto i kako detaljno bi to trebalo cistiti? mozda malo pretjerujem, ali u zadnje vrijeme sam zabrinuta malo obzirom da s curom nikad nisam imala problema :(
zekani ujutro jedu VL hranu i tu i tamo im ubacim one duguljaste (ne znam kako se zovu, takodjer VL) kao pelete, pola kile cca 25-30kn.
popodnevni obrok je mix povrca, persin, radic, korijen persina i sl.
sijeno, domace, licko, uvijek dostupno.
brusnica i susena banana kao poslastice.
molim vas kakav vitamin ili stogod slicno za regulaciju crijevne flore
ili bilo sto drugo ako moze pomoci i gdje kupiti.
nije ovaj problem ucestal, ali zaista se trudim da zekane hranim zdravo i pruzam im apsolutan komoditet pa mi zao vidjeti da rezultati nisu najbolji :(
ispricavam se unaprijed na dugackom postu i bilo kakav savjet je dobrodosao

Hvala puno