Naša damica je prije koji dan napunila 6 mjeseci i čini mi se da je pubertet "opalio" svom snagom. Prije nekih 15-20 dana je imala fazu jurnjave oko naših nogu uz zabacivanje guzom i pritom "torpediranje" kuglicama... letjele su na sve strane! Sad se to malo smirilo, iako i dalje ostavlja kuglice po stanu, ali ne u tolikoj količini. I dalje piški samo u wc (srećom), osim kad se uvali među cipele i kad se prvi put dokopala naše sobe i kreveta, pa je prisvojila mužev jastuk
Trenutno nam uništava kauč! U radnoj sobi imamo kauč na koji, čim uhvati priliku, skoči i grebe, kopa i grize ga kao luda! Napravila nam je već pet (5!!!) rupa na njemu, a ima otisaka njenih zubića nebrojeno! Probali smo pljeskati, vikati, spuštati je... ali kad je na tom kauču, to nije isti kunić! Počne trčati s jedne na drugu stranu, REŽI (svugdje sam pročitala da se kunići ne glasaju, ali ona stvarno reži kao pas), cvili i hoće nas gristi kad je želimo spustiti! Našla sam na forumu da joj moram glavicu pritisnuti prema dolje da joj pokažem svoju dominaciju i to pomaže, malo se smiri i ne bori se toliko kad je hoću spustiti, ali za 2 minute je ona opet gore i tako stalno u krug. Soba je zatvorena kad nismo u njoj, ali kad je netko na kompu, odmah uđe. Što joj to kopanje kauča znači? Pokušava li napraviti gnijezdo možda?
Čitala sam o sterilizaciji i nisam ni sama pametna da li da se upuštamo u to ili ne... S jedne strane sam našla dosta razloga za... onda opet nađem neke argumente protiv... pa molim iskusne zecoljupce savjet! Sterilizirati je ili ne? Ja sam nekako više za, zbog hormona i eventualnih tumora kasnije... a opet, to je operacija i veliki šok za nju?!
I još jedno pitanje za prehranu: može li mi netko napisati nekakav "dnevni jelovnik" za kunića... Počeli smo dodavati zelenilo, ali Rea neće mrkvu-pomiriše i ode, od celera pojede samo malo lista, korijen ni blizu, za peršin sam vidjela da ima puno kalcija pa se ne preporuča... jako voli jabuku i luda je za bananom (nitko ne smije otvoriti bananu u stanu, odmah doleti u krilo i doslovno nam stavi njuškicu pred usta), ali to je voće pa ne dajemo puno zbog šećera. Od peletirane hrane jede Cuni Junior (dovršavamo vreću) i Re-balance, sijeno i vodu. Nemam svoj vrt, pa sam ograničena na povrće iz trgovine, izbor baš i nije neki, a damica je jako izbirljiva, čini se

...to nam je najcesci meni...

dok kruži oko nogu isto ispušta nešto kao "gugutanje", naravno da reži kad brani teritoriju

Tepih je sredila čim je došla
A što mogu kad je to moj mali miš...