Pomoc

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pomoc

PostPostao/la marko94 » pet sij 10, 2014 21:22 pm

Bok svima,evo ja sam novi,
imam patuljastog kunica vec 5 mj, cura je ,Flafi..
Jako voli ludovati,skakati,ima slobodan pristup cijeloj sobi,u kavezu samo papa i piski :D

Voli se maziti, samo dodje pored mene dok sjedim na stolici,digne glavu i onda uziva.. Problem mi je jedino sto se ne voli nositi,tipa nekada ju mogu samo uzeti da ju prenesem ,al duze nosenje ili mazenje da mi je u krilu ne..Kako da to uspijem ? jer bi htio da je mogu staviti na krevet i da lezi pored mene ili jos bolje da sama skoci :P

Obozava jesti, kod suhe hrane je izbirljiva nekad, i doslovno bi stalno mogla jesti..ali joj nedam..tipa 3 puta dnevno dobije..Ali to kada joj idem dati,kada stavim saku hrane u zdjelicu,ispusta one bijesne zvukove i par puta me ugrizla.. KAko da je oducim od toga ? jel to zbog toga sto misli da joj kradem hranu i da joj necu dati ili sto je stalno gladna :hm:

I da,jos sam razmisljo da joj nabavim drustvo ? curu ?
kako bi to funkcioniralo ? jer po njoj ,mi se ne cini da joj je previse dosadno,jer je stalno oko mene,mazila bi se cijeli dan da moze, hoda zamnom i to..

hvala :belj:
marko94
Kunić
Kunić

Re: Pomoc

PostPostao/la marko94 » pon sij 13, 2014 19:22 pm

itko ? :blush:
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bubica » pon sij 13, 2014 21:29 pm

Nijedan kunic ne voli da ga se dize na ruke. Spusti se na pod i tamo se mazi s njom. A ona ce sama poceti dolaziti na krevet i u krilo kad bude spremna za to. Dokle god ju na silu dizes, neces dobiti njeno povjerenje. Moras znati da je njima dizanje s poda veliki stres, jer se u prirodi to dogadja jedino kad ga grabezljivac ulovi.
A sto se drustva tice, za kunice je najbolje da zive u paru, s time da obavezno mora biti kombinacija musko-zensko (s tim da OBAVEZNO moraju biti kastrirani/sterlizirani). Tvoja zekica je sad ionako u dobi kad moras poceti razmisljati o sterilizaciji. Nemoj dugo cekati s tim, jer je sansa da dobije tumor maternice 84% nakon druge godine zivota. Tako da ti lijepo nju steriliziraj, a kad se oporavi nabavi joj decka. Njega kastriras i imas najsretnije zeceke! ;)
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la marko94 » pon sij 13, 2014 22:22 pm

Bubica je napisao/la:Nijedan kunic ne voli da ga se dize na ruke. Spusti se na pod i tamo se mazi s njom. A ona ce sama poceti dolaziti na krevet i u krilo kad bude spremna za to. Dokle god ju na silu dizes, neces dobiti njeno povjerenje. Moras znati da je njima dizanje s poda veliki stres, jer se u prirodi to dogadja jedino kad ga grabezljivac ulovi.
A sto se drustva tice, za kunice je najbolje da zive u paru, s time da obavezno mora biti kombinacija musko-zensko (s tim da OBAVEZNO moraju biti kastrirani/sterlizirani). Tvoja zekica je sad ionako u dobi kad moras poceti razmisljati o sterilizaciji. Nemoj dugo cekati s tim, jer je sansa da dobije tumor maternice 84% nakon druge godine zivota. Tako da ti lijepo nju steriliziraj, a kad se oporavi nabavi joj decka. Njega kastriras i imas najsretnije zeceke! ;)

malo prije sam ju podigo u ruke, bez problema,nije se opirala i stavio je na krevet..malo se mazila ,skocila dolje i trckarala okolo jer ne zna kako se popeti..digo sam je opet,malo teze,otimala se al nista strasno,mazio je 15 min i opet skoci dolje..nakon toga je skuzila sama kako ici gore,i sad je prisvojila krevet :P i mislim da sam jos bolji s njom...jeeej..
Do kada se mora obaviti ta sterilizacija i koja je cijena te gdje je najbolje ( za Zagreb )
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bubica » pon sij 13, 2014 23:56 pm

Samo je nemoj forsirati na stvari koje joj ne pasu. Ako ti se da na ruke, super.
A sterilizaciju je najbolje obaviti sto prije, vec od 6 mjeseci. Tako da je tvoja taman sad tu negdje.
Inace, vecina ih je sterilizirana u Bubi (pogledaj temu "Preporuceni veterinari"), ali neki idu i u Don.
Cijena je bila 400 kn kad sam ja sterilizirala moju Sljivu, ali to je bilo prije 4 godine, tako da moras provjeriti.
Imas dosta napisanog tu na forumu o sterilizaciji, bilo bi dobro da proucis malo.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la marko94 » sri sij 15, 2014 0:05 am

Imam pitanje ? malo je cudno

Zasto moj zecek dok je na krevetu ,obozava lizati moj jastuk :P
I mislim da ima buhe :( kako ih se najbrze rijesiti ?
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri sij 15, 2014 12:48 pm

Mnogo njih liže svašta, ne samo jastuke, nije to ništa zabrinjavajuće. Naravno ti moraš paziti da ne liže stvari koje bi joj mogle naškoditi :)
Siguran si da ima buhe? Kod veterinara kupiti Stronghold, najmanju apmulu za male mace i staviti joj na kožu na područje iza vrata gdje se ne može polizati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la marko94 » sri sij 15, 2014 13:06 pm

zeko Simba je napisao/la:Mnogo njih liže svašta, ne samo jastuke, nije to ništa zabrinjavajuće. Naravno ti moraš paziti da ne liže stvari koje bi joj mogle naškoditi :)
Siguran si da ima buhe? Kod veterinara kupiti Stronghold, najmanju apmulu za male mace i staviti joj na kožu na područje iza vrata gdje se ne može polizati

aaa ok,onda nek lize ..Pazim na nju :) Jesam, grizu je,stalno se ceska,kad joj razmaknem dlaku samo vidim kako gmizu a kad dodje na krevet zaostane i koja buha ( skace i tesko ju je ubiti,moram je u nesto tvrdo ) ,tako da ,ako su imalo slicne psecima,bar po skakanju ,onda sam siguran :D
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri sij 15, 2014 14:44 pm

Da, ako je tako onda je jadna krcata. Staviti Stronghold, ona je mala pa joj je dovoljno i pola ampule (cca 6 kapi), a onda za mjesec dana možeš i ponoviti sa ostatkom u ampuli

Evo link pa pročitaj više o tome :) viewtopic.php?f=5&t=1661&hilit=buhe&start=15
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon sij 20, 2014 9:41 am

I nikako stavljat ovo druga sredstva tip frontline koji je otrovan za kunice!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la marko94 » sri sij 22, 2014 22:28 pm

ociscena.. bar vise ne vidim gamad da skace :P
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » sri sij 22, 2014 22:33 pm

Bravo!! Očisti joj i kavez detaljno jer se gamad voli buksat u pukotine.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la marko94 » čet sij 23, 2014 0:06 am

wildflower je napisao/la:Bravo!! Očisti joj i kavez detaljno jer se gamad voli buksat u pukotine.

Jesam..sve detaljno očišćeno, dezinficirano itd :D
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la marko94 » pet sij 24, 2014 2:16 am

Nakon nekoliko dana mira, odlucila se zecica radit gluposti..tako je pocela gristi apsolutno sve,pola kreveta,deku,jastuk ..al ok, ajde..al sad mi se u zadnja 2 dana vec 2 puta popisala u krevet..1 put mislim da ima opravdan razlog, jer dok sam usisavo sobu ,bila je na krevetu pa se malo uplasila,ali 2 put, iz cistog mira..zbog cega to radi i kako sprijeciti :zeko10:
marko94
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet sij 24, 2014 12:38 pm

A da malo proučiš forum? Sve već piše
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća