Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica
Pahuljica_Ri je napisao/la:Pa zatvori ju onda u kavez na 10-15 minuta kada te ne posluša, pa bi s vremenom trebala naučit. Ili ju fizički odvoji od tepiha dok govoriš "ne", da shvati što želiš. Pročitala sam negdje da treba tako postupiti kada te ne slušaju.
altan je napisao/la:ne slazem se da zeku treba zatvorit u kavez za kaznu jer kavez treba biti mjesto gdje se zeko osjeca ugodno, sretno i sigurno, a ne kazna.
Pahuljica_Ri je napisao/la:Ja sam Niku svega par puta zatvorila za kaznu i to kad baš nije htio stat uništavat nešto. Nije se niti otimao dok sam ga nosila, a ponekad je i sam otišao u kavez i pustio da ga zatvorim, kad sam se zaderala. Tako da vidim da je stvarno pametan i puno toga razumije. I nimalo se ne ustručava ući u kavez i odmarati u njemu, tako da ga on, barem po mom mišljenju ne doživljava kao nešto negativno, nego se ugodno osjeća u njemu. To je samo moje mišljenje i iskustvo.![]()
Razlog što primjenjujem takvu metodu je zato što želim da nauči što ne smije, kako bih ga mogla ostaviti izvan kaveza kad me nema doma. To je ono što pokušavam postić, jer ga mrzim zatvarat. Inače bih ja mogla vikat ne i ne, ali on ne bi stao...
Bijou je napisao/la:Ja se u biti, samo žalim, a ništa ne poduzimam. Linija manjeg otpora - tepih maknut. I vraćat ću ga tu i tamo da vidim ako će joj dosadit. Dobra je ona zekica i znam da se mogu naučit te osnove tipa NE, jer zna: dođi, hop i sl. Jednostavno je ne mogu "kaznit" na bilo koji način osim micanjem s određenog mjesta, ali ona se vraća, tako da dvoje odraslih ljudi živi s jednom zvjerkom koju vole i spavaju u popišanom krevetu...
Što se tiče puhanja, radi kojeg sam i otvorila temu, isprovociram je na podu, uz igru je kao škakljem i tu počne puhati, ali i zecoplesariti. Tako da je to onda ono što je i ars rekla.
Natrag na Ponašanje i društveni život kunića
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.