Kada odvojiti kuniće?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Kada odvojiti kuniće?

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon svi 13, 2013 16:38 pm

Ja imam dva mala praščića, Flo i Janka, stari su oko 3-3,5 mjeseca! Još nisu pokazali nikakve simptome puberteta! Vole se i super su si frendovi, no želim da to ostanu, nikako ne želim bebe,još više jer je on ovnoliki, a ona obična patuljčica! Redovito pregledavam Janka i još mu se nisu spustili testisi! Znam da oni mogu početi pokazivati interes za suprotni spol i prije no što se to dogodi! Čim on dođe do te faze ide na kastraciju! Ne znam jel ih već sada trebam maknuti jedno od drugoga? Kada da to napravim? Hoće li morati biti odvojeni još mjesec dan nakon njegove kastracije?Hvala na odgovorima!
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

Re: Kada odvojiti kuniće?

PostPostao/la vini » pon svi 13, 2013 18:16 pm

Ja bih ih svakako odvojila i ne bih riskirala. Izuzetno je opasno što je on ovnoliki, a ona patuljčica, jer su takve bebe prevelike za patuljčice i često porod ima nesretan ishod. Dobro bi bilo da s vremenom i nju steriliziraš zbog zdravlja. Imaš li mogućnosti odvojiti ih da svako bude u svojoj sobi? To bi bilo najbolje. A kad njega kastriraš onda ih spojiš.
Evo i link, pa pročitaj
http://www.zecovi.net/bebe/Podmladak.html

:)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon svi 13, 2013 21:00 pm

Znači da ih već sada odvojim?! Mogu ih držati svakoga u drugoj sobi, žao mi je tako ih razdvajati, no ako je to najbolje odmah ću to napraviti! Mislim ja i nju sterilizirati, no u svakome slučaju prvo njega da nju ne maltretira i da ne napravi bebe, a onda ću nju! Ne mogu ih oboje istovremeno, jer mi je to velik financijski trošak!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » pon svi 13, 2013 22:26 pm

Kad imaš mogućnost, odvoji ih, a onda jednog po jednog "sredi" i biti će sve ok. :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » uto svi 14, 2013 8:44 am

Jučer sam svakoga stavila u njegovu kućicu! Žao mi ih je, no što se mora nije teško! Primjetila sam da ona kao diže repić i guzu kada ju češljam, ona je ionako starija tako da bi mogla ulaziti u pubertet! Beba Januščica još ništa ne radi, no ne želim izazivati vraga pa da se njoj nešto loše dogodi, ako ju on zaskoči! Samo da sve to prođe što prije pa da opet budu zajedno! Hvala ti Vini! :zeko3:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » uto svi 14, 2013 10:50 am

ma brzo će to proći :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon lip 10, 2013 16:14 pm

Moja beba je sada stigla doma s kastracije! Kada sam ga uzela u kavezu je bilo jedno 5 kuglica i puno se popiškio, sada sam ga premjestila u njegovu kuću, liže se i čisti! Dala sam mu sijeno i vodu s pro digestom! Prema hrani ide, ali ne želi jesti! Sve mu je ponuđeno! Trebam li još nešto napraviti ili da ga pustim da još dođ k sebi! Brine me to što znam da mora jesti, samo želim vidjeti da jede i kaka! :zeko4:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon lip 10, 2013 21:16 pm

Molim vas pomoć, kao što sam rekla pokupila sam Janka u 17, nekada u popodnevnim satima je operiran. Zadnje kuglice su bile negdje oko 19, ali on ne želi ni jesti ni piti, što god da mu ponudim ne želi. Brinem se, molim vas da mi pomogne netko, nema novih kuglica, sav je jadan, ja ga sada mazim i grijem. Samo da bude dobro. :sad:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » pon lip 10, 2013 22:02 pm

Pusti ga na miru neka dođe na sebe, treba mu malo vremena. Treba ih staviti na neko mračno i tiho mjesto gdje se mogu smiriti i naspavati. Vjerojatno je još sav omamljen od anestezije. Pusti mu ponuđenu hranu i vodu u zdjelici, bit će mu tako lakše. Provjeravaj ga svaki sat vremena i vidi kako napreduje.
Bit će sve ok, ne brini :)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vini » pon lip 10, 2013 23:06 pm

Sve dobro radiš. Nutkaj ga sa onim što znaš da voli. Prvo počinju jesti svježe i sijeno, a suhu hranu zadnju. Ako baš ništa ne pije daj mu vodu na špricu. Kao što je wildflower rekla treba im vremena u miru. I često ga provjeravaj.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » uto lip 11, 2013 8:26 am

Noćas nismo spavali, svaki čas sam gledala što se s njim događa, sada kasnimo kod veta, jer smo zaspali tek u jutro! :wub: Jeo je nešto sijena, sada baš dosta jede, vodu nije pio kako god da sam mu ponudila,a strah me sad ga mučiti i gurati mu špricu u usta! U svakom slučaju izgleda puno, puno bolje! Sad idemo kod veta, moramo još pikice dobiti! Vidjet ćemo što će on reći, a ako nastavi ne piti vodu morat ćemo špricom, nisam ga htjela uzimati i boriti se s njim da ga ne povrijedim, sigurno ga boli! Jadan moj miš! Mačku je veterinarka zadržala i dala mi ju tek drugi dan nakon operacije, tako da je ona k meni došla u super stanju, a vjerojatno one bolje podnose anesteziju od kunića!Baš je loše izgledao, jadničak mali! Sada si razmišljam kako će biti sa zečicom pošto je njena operacija teža, za to ćemo skupljati hrabrosti i pričekati još neko vrijeme! Hvala Vam! :zeko8:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan