apsces na nosicu :(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: apsces na nosicu :(

PostPostao/la altan » sri pro 12, 2012 21:49 pm

moguce..kazem na kuzim se skroz..najbolje da pitas veta je li ta nesretna kapsula vani..
mislim da za crtical care nije tolika hica, ako on ipak jede nesto od cega dobiva dovoljno energije..ako on svoju suhu hranu pojede..u kojem god obliku onda bi to trebalo biti dovoljno..uvijek mu mozes naribat jabuke, banane, celera i sl..dat mu nesto zeleno lisnato..sve sto god hoce tj. moze pojest sam..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » sri pro 12, 2012 21:52 pm

ja bih ga ostavila u tom ogradenom prostoru..da ga mozes nadgledat..ne mora mirovat..ali svakako mora pojest neke normalne obroke..critical care vjerujem nije problem poslat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » sri pro 12, 2012 22:01 pm

altan je napisao/la:ja bih ga ostavila u tom ogradenom prostoru..da ga mozes nadgledat..ne mora mirovat..ali svakako mora pojest neke normalne obroke..critical care vjerujem nije problem poslat..

hvala ti puuno na savjetima :zeko3:
ma joj nadgledam ja njega stalno,kraj kaweza sam cijeli dan,nocas sam odspavala par sati(a za to vrijeme ga je decko nadgledao),bas sam se uspanicila
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri pro 12, 2012 22:04 pm

to ti vjerujem..drzim fige da sto prije bude dobro..nutkaj ga svime sto voli..bitno je da papa sam..ako primjetis da je premalo jeo ili pio za taj dan daj mu na spricu..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » čet pro 13, 2012 15:25 pm

Ima što novo danas? Kako je zeko?
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iwona » čet pro 13, 2012 15:58 pm

ars je napisao/la:Ima što novo danas? Kako je zeko?

dobro je,sada papa i jabukice malo,i onako dodje do mene kad vidi da mu nosim nesto za jesti,cini mi se bolje..samo stolica se smanjila,i kuglice su manje,to sam danas rekla veterinaru,pa mi je rekao da je to sada tako,ali da ce se popraviti,sutra ili prekosutra treba nam stici critical care,pa cu mu to davati..zasad mu jos uvijek njegovu hranu drobim i stavljam u kasicu,i danas idem kupiti calopet pastu,da mijesam s tim..sto se tice rane,stvarao mu se cep,brzo je zarastalo,tako da su mu dren maknili i sad mu je to otvoreno,ispir to fizioloskom svaka 2 sata,da nebi zaraslo,a 4 puta na dan mu dezinficiram s otopinom koju sam dobila od veterinara..jedino sto me brine je to sto je nocas jako puno pio vode,veterinar kaze da je to dobro,da se tako cisti,a i da je vjerovatno bio gladan,pa sam mu danas povecala doze,dajem mu na spricu tu smjesu svaka 2 sata po 10ml..i sada je normalno sve,ne pije vise cesto vodu..
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet pro 13, 2012 18:48 pm

samo ga nemoj pretrpavat..ovo svaka 2 sata mi se cini ipak previse..vise ga nutkaj necim zelenim i slicno..da jede sto vise sam..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » čet pro 13, 2012 18:57 pm

altan je napisao/la:samo ga nemoj pretrpavat..ovo svaka 2 sata mi se cini ipak previse..vise ga nutkaj necim zelenim i slicno..da jede sto vise sam..

bojim se da je to sto on pojede premalo,on uzme,ali jako malo i to jede samo voce(evo danas je pojeo dva kolutica banane,3 kriske sitno izrezane jabuke i 2 kriske isto sitno izrezane kruske)vjerovatno zato sto je mekano..neznam..sta mislis svakih koliko sati da ga hranim i koliko ml hrane mu je uz ovo dovoljno??
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » čet pro 13, 2012 19:01 pm

Ja se neću petljat u prisilno hranjenje jer na sreću s tim nemam iskustva, ali me zanima što točno znači to da ti sad opet tu ranu moraš čistiti svakih 2 sata? čistiti od čega? Ako je kapsula vani, onda ne bi smjelo biti gnoja više..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iwona » čet pro 13, 2012 19:11 pm

ars je napisao/la:Ja se neću petljat u prisilno hranjenje jer na sreću s tim nemam iskustva, ali me zanima što točno znači to da ti sad opet tu ranu moraš čistiti svakih 2 sata? čistiti od čega? Ako je kapsula vani, onda ne bi smjelo biti gnoja više..

neznam,nekuzim se u to,ali tako mi je receno,to se samo ispire,zasto neznam..ali posto je njemu to bilo do nosica,to se sve skupa cisti,i kazem zbog okica jer suze,veterinar kaze da je sve to bilo povezano
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » čet pro 13, 2012 19:13 pm

iwona je napisao/la:
ars je napisao/la:Ja se neću petljat u prisilno hranjenje jer na sreću s tim nemam iskustva, ali me zanima što točno znači to da ti sad opet tu ranu moraš čistiti svakih 2 sata? čistiti od čega? Ako je kapsula vani, onda ne bi smjelo biti gnoja više..

neznam,nekuzim se u to,ali tako mi je receno,to se samo ispire,zasto neznam..ali posto je njemu to bilo do nosica,to se sve skupa cisti,i kazem zbog okica jer suze,veterinar kaze da je sve to bilo povezano

kužim da je povezano, to je normalno.. kako izgleda to što ispireš? jel gnoj ili nešto drugo?
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iwona » čet pro 13, 2012 19:16 pm

ars je napisao/la:
iwona je napisao/la:

kužim da je povezano, to je normalno.. kako izgleda to što ispireš? jel gnoj ili nešto drugo?

koliko ja vidim sada je cisto,ali recimo jutros kao da je bilo onako zuckasto malo,neznam,tako se meni ucinilo..
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet pro 13, 2012 19:19 pm

iwona je napisao/la:
altan je napisao/la:samo ga nemoj pretrpavat..ovo svaka 2 sata mi se cini ipak previse..vise ga nutkaj necim zelenim i slicno..da jede sto vise sam..

bojim se da je to sto on pojede premalo,on uzme,ali jako malo i to jede samo voce(evo danas je pojeo dva kolutica banane,3 kriske sitno izrezane jabuke i 2 kriske isto sitno izrezane kruske)vjerovatno zato sto je mekano..neznam..sta mislis svakih koliko sati da ga hranim i koliko ml hrane mu je uz ovo dovoljno??

evo tu u letku http://zecovi.net/LETAK%20-%20ZACEP%20-%20ZECOVI.pdf pise o critical careu kako i koliko..pa mozda da te neke kolicne primjenis? kad je to sve dosta individualno..a sta od povrca nista nece? neko lisce, ribano neko povrce..kod nas ima u lidlu i u billi mrkva s liscem recimo..ne znam sta inace jede od povrca?..ali mislim da samo voce jest nije neka sreca buduci da ono sadrzi dosta secera, a i nisam sigurna koliko mu je to hranjivo..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » čet pro 13, 2012 19:23 pm

altan je napisao/la:
iwona je napisao/la:

evo tu u letku http://zecovi.net/LETAK%20-%20ZACEP%20-%20ZECOVI.pdf pise o critical careu kako i koliko..pa mozda da te neke kolicne primjenis? kad je to sve dosta individualno..a sta od povrca nista nece? neko lisce, ribano neko povrce..kod nas ima u lidlu i u billi mrkva s liscem recimo..ne znam sta inace jede od povrca?..ali mislim da samo voce jest nije neka sreca buduci da ono sadrzi dosta secera, a i nisam sigurna koliko mu je to hranjivo..

pa voli mrkvicu i to lisce inace..ma to je decko isao kupovati hranu,ja se nisam htjela odvajati od njega,ali da,svakako danas moram u trgovinu po povrce
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet pro 13, 2012 19:25 pm

iwona je napisao/la:

eh kada bismo ti barem mi mogli rec sa sigurnoscu :sad: ..mozda da nazoves u bubu i pitas za misljenje..ono sto je mani i ars zapravo bed, a vjerujem i tebi jer se vidi da ti je ful stalo, je to da ga se ne mrcvari za bezveze..da mu se to ne vrati..mozda je tvoj vet stvarno u pravu, ali ja bih mozda ipak pitala za jos neko misljenje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan