Evo jučer je Duško prvi put ležao u sobi nekih 20 minuta onako ispruženo. Polako ih privikavam na svježu hranu opet pošto nisam sigurna kad su ju zadnji put jeli. Što znači Loli da prvo kad joj dam nešto u zdjelici ona to krene vaditi van i na kraju istrese, a tek kasnije pojede? Primijetila sam i da ona puno trlja bradom po sobi, jel to obilježava prostor onim žlijezdama u podbratku? Zatim Duško... on se očajno boji svega što mu ulazi u periferni vid, stalno se trza na nešto, a ako mu slučajno ruka dođe malo bliže ispod njuškice odskoči pet metara unazad.
Bi li sad prvih par dana, možda i tjedana, bilo najbolje ne pokušavati ih maziti previše?
Nekoliko puta sam se pokušala izvaliti na pod k njima, uglavnom me izbjegavaju, samo par puta su me malo pošnjofali. I Lola je danas počela jesti svježu hranu tek kad sam ja svoj ručak donijela u sobu i jela kraj nje na podu... eto, sto pitanja, sto neodumica..

da, zaboravila sam spomenuti i današnji fijasko koji mi je Lola bez problema oprostila, al Duško se duri čitav dan... naime, morala sam ih češljati pošto su bili prepuni dlake, strašno se linjaju, pustila sam ih prva dva dana na miru al sad više neću čekati jer ne želim da mi dobiju začep...