Zekan kiše jako i to već tri tjedna

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Zekan kiše jako i to već tri tjedna

PostPostao/la Leonarda » sri sij 23, 2013 23:43 pm

Jao nedaj Boze da je nesto ozbiljno:(
Molim vas ako je netko iz Splita da preporuči:)
Hvala na odg.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » čet sij 24, 2013 6:44 am

Kako je zeko? Jel ste isli kod veterinara? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malisa.simba » čet sij 24, 2013 10:45 am

VETERINARSKA STANICA FILIPOVIć
Igor Mioč, dr.vet.med
Kukuljevićeva 1
21 000 Split
tel. 021 567 403
Hitni prijem 0-24
http://www.inet.hr/~veterine/index.htm
Kastracije
Preporuka: njofra

RAUNIG, VETERINARSKA AMBULANTA
Vando Raunig, dr.vet.med
Rooseweltova 1 [Bačvice]
21000 Split
tel. 021 488 700
rade dvokratno do podne i od pet popodne
i dodju otvorit po potrebi , ako treba i u ponoc
i nedjelju od 10 do 11
Preporuka: pache

evo ovo sam našla za Split na stranicama foruma. je bolje zeki?
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » čet sij 24, 2013 17:16 pm

Mislim da je cura pitala za misljenje u koju stanicu je bolje ici jer je naglasila odmah da zna za obadvije.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » čet sij 24, 2013 18:49 pm

Da,znam za te dvije već,ali neznam u koju je bolje...bila sam već u Filipovićke pa me nije nešto oduševila,a neki kažu (mnogi) da je izgubila licencu i da nije dobra...pa ću probati otići u Rauniga;) Inače,zeko...jutros je bio u redu,nije toliko jako kihao,a popodne nisam bila tu prisutna tako da neznam točno,a evo sada samo je jedanput kihnuo baš onako jako.I to me jako zabrinjava,kiše baš kao da mu je nešto začepljeno unutra.Prvom prilikom ću ga odvesti veterinaru.A što kažete da probam s onom inhalacijom?
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet sij 24, 2013 18:57 pm

Daj prvo odi veterinaru da vidi sta mu je
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malisa.simba » čet sij 24, 2013 19:18 pm

da vidjela sam da zna za njih, ali sam pomislila da treba podatke gdje su točno, broj telefona i to. :hm:
ma kakva inhalacija ako baš jako kiše odi to provjerit kod veterinara nikad ne znaš koliko je opasno, a zekačima se brzo pogorša stanje. nadam se da će mrvi bit bolje :zeko4:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » uto sij 29, 2013 15:15 pm

Ne ići kod Filipovićke nego kod Vanda
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la malisa.simba » uto sij 29, 2013 16:50 pm

kako je uopće mali zeko? Jesi bila kod veterinara?
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la R.R. » sri stu 13, 2013 16:58 pm

da ne otvaram novi topic, posto se radi o istom problemu...
dakle dvije zecice mi stalno kišu vec skoro 5 mjeseci, ponekad samo 3-4 puta, ali ih zna uhvaiti i napadaj po 15-20 puta za redom. prvo je pocela jedna, pa nakon mjesec dana i druga, dok trecoj nije nista. pri tome smo primjetili samo 2 puta da je iz nosa izaslo malo sline. pravili smo bris 4 puta i nosili ga na Veterinarski zavod, svaki put je nalaz bio negativan i na bakterije i na gljivice. zadnji put smo napravili bris same sline i opet nista. prvoj zecici sam davao Enroxil u injekciji 20 dana i jos 10 dana u tableti, ali nije bilo nikakvog pomaka. tu i tamo bi joj malo zasuzilo jedno oko, pa smo pregledali i zube. jedan kutnjak je rastao u krivom smjeru pa smo to izbrusili, ali simptomi se nisu povukli. pokusao sam i sa tekucim 32% sulfadiminom i u vodi i kroz inhalator (koji razbija tekucinu u maglicu bez povecanja temperature, pa je zgodan za udisanje), ali apsolutno nikakvih rezultata. pokusali smo jednu i odvojiti da vidimo da li se mozda radi o kakvoj alergiji. drzali smo je u drugoj prostoriji, sasvim joj promijenili posudice za vodu i hranu, davali joj hranu i sijeno sasvim drugog proizvođaca, stavili je u drugu dezinficiranu kucicu (gajbu), nekoliko dana smo joj prestali davati povrce i sijeno, ali nije bilo nikakvog pomaka.
problem ne bi trebao biti povezan sa prasinom, jer zive u cistom dnevnom boravku gdje poprilicno pazimo na cistocu, prozracivanje, usisavanje i na konstantnu temperaturu. nikada nismo usli u cipelama, nitko osim mene i zene unutra ne ulazi, ljeti kada su velike vrucine upalimo klimu koja se nalazi u susjednoj prostoriji (hodniku) i pri tome puse u suprotnom smjeru od dnevnog boravka, temperaturu drzimo između 27 i 28 stupnjeva ovisno kolika je temperatura vanka, a na vrata dnevnog boravka smo stavili ogradu preko koje stoji platno tako da hladni zrak iz klime ne ulazi direktno vec ide preko te prepreke visoke 70 cm i mijesa se sa toplim zrakom. cudno mi je zasto kisu samo dvije od tri zecice iako se medjusobno stalno lizu po nosu i ocima, nalazi negativni, antibiotici ne pomazu, a kako se cini ne radi se ni o alergiji. kihanje obicno uslijedi kada se ciste ili jedu pa im glava stoji prenisko sto bi znacilo da se nekakva sluz/tekucina valjda slijeva u zadnji dio nosa. cudno je i to sto pri tom kihanju ne izlaze kapljice, a siguran sam da je to sto im smeta u tekucem stanju jer ponekad znaju hroptati dok se ciste ili jedu.
ponasaju se sasvim normalno, jedu, skacu, kopaju, demoliraju drvene i kartonske kutije koje im sluze za igranje, grickaju grancice i svoje krpice. naravno, bili smo u veterinara dosta puta na preglede i po lijekove, barem jednom mjesecno ali vise nemamo pojma sto bi moglo biti u pitanju, pa bi bio zahvalan ako ko ima kakvu ideju. od antibiotika nisam pokusavao sa nicim osim Enroxila jer znam da ga dobro podnose, a antibiogram nije dao nikakvih rezultata pa se ne bi napamet igrao sa drugim antibioticima.
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 13, 2013 21:01 pm

R.R. svaka čast na ovako detaljnom izvještaju. Mislim da jedino tko ti ovdje može pomoći u toj situaciji je Lilo. Ona ima najviše iskustva i najviše je kunića prošlo kroz njene ruke.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sri stu 13, 2013 21:24 pm

Jesu bile na rendgenu? Moja je kronični plućni bolesnik pa se zna zakašljati..možda ti moja tema malo pomogne viewtopic.php?f=5&t=5041&hilit=aspiracijska+upala+plu%C4%87a ..neka te ne zbuni početak jer sam počela pisati u drugoj temi pa su kasnije odvojene

Inače ovako se trebaju postavljati pitanja u zdravstvenim temama :thumbup:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sub stu 16, 2013 23:18 pm

u brisu koji se radi iz nosnog iscjetka necete dobiti ništa! bris treba uzeti duboko iz cistog nosića tankim dugackim šapicem.sudeći po simptomima a da ne duljim previše mogli biste pokušati lijećiti kuniće Benzapenom.Minimalno sedam doza svaki drugi dan,s obzirom na sada vec dugotrajno kihanje.Pošto ljecenje Enroxilom nije urodilo plodom tj.izljecenjem nemate prevelikih mogucnosti u odabiru antibiotika.Kuniće vitaminski hraniti,prije poćetka terapije vet bi trebao dati vit.injekciju svakoj B-complex.Bojim se da u prirodnim metodama necete naci rjesenje,alergene ste eliminirali vec dosad tako da bi ovo zasad bilo moguce rjesenje problema ...eto ako zelite ,pokusajte!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la R.R. » sri sij 29, 2014 17:32 pm

Altan,
nisam isao na rengen, jer je tada treba uspavati, a strah me je da se ne ugusi od sekreta dok je pod narkozom jer nece moci kasljati kako treba. jednom davno smo pokusali ici na rengen sa budnim zecom, ja sam je pridrzavao da se ne boji, ali slike nisu valjale.

Lilo,
nabavio sam nekako Benzapen, veterinar mi ga je nevoljko dao na moju odgovornost i upozorio da u uputstvima pise da taj lijek nije za kunice i glodavce zbog komplikacija koje mogu uslijediti sa probavnim traktom.
potrazio sam dosta toga po internetu, i vidio da se najcesce daje kunicima pod kozu, prva dva tjedna svako 2 dan, a nakon toga ukoliko je potrebno jos 3 tjedna svako 3 dana. medjutim na uputstvu u kutiji pise da se obavezno daje u mišić, nikako ispod kože ili u krvnu žilu, i da se daje svako 4-5 dana. ??
kako je zecu naglo postajalo sve losije i losije, postajala je sva klimava, vise je kihala i gubila je živost, poceo sam sa 0.2 ml u mišić svako drugi dan, uz vitamine, Linex forte ujutro i nekakav probiotik iz zoo shopa navecer. inace sam dosta skeptican u vezi svih tih stvari iz zoo shopova kao stu su multivitamini, probiotici, koloidna srebra i slicne stvari jer mi se nisu bas pokazali najboljima, a iskreno me i plaše natpisi u uputstvima da se ne smiju davati zivotinjama koje sluze za hranu???!!! recimo kada smo joj davali samo probiotik za zeceve iz zoo shopa, govanca su joj bila tvrda i nepravilnog, šipcastog oblika sto joj je trebalo predstavljati bol. uz Linex, opet su postala okrugla i nekako "ljepša" :blush:

nakon 2 dana Benzapena se vidjela ogromna razlika, zecica je zivnula, pocela je skakti okolo, otvorio se apetit, ali je i dalje bila mrvicu klimava, ipak puno manje nego prije. cini mi se da joj nesto smeta u glavi i pritisce zivce, najvjerojatnije nekakav apces kojeg ne mozemo vidjeti, jer ima nekakve sitne "tikove" i cesto se pokusava pocesati po glavi. naravno, provjerili smo da nema kakve nametnike, i sve je cisto. jednu vecer joj je glava stajala u stranu, pa smo pomislili na tortikolis i odmah joj dali Panacur u pasti, ujutro kad smo se probudili glava joj bila jos vise zakrenuta, međutim cim je izasla iz kucice ispravila se i izgledala sasvim normalno. nije bilo ni onog tipicnog titranja zjenica lijevo desno, i od tada glavu drzi sasvim normalno, pa pretpostavljam da se radi o nekakvom pritisku na zivce unutar glave. Ipak ne ponasa se kao da je nesto boli, najnormalnije se igra, kopa i rovari, skace, cisti sebe i druge, dolazi pitati hranu, ima odlican apetit i lijepa okrugla govanca, nema izgled bolesnog zeca...

drugoj zecici koja kiše ali puno manje i puno tiše nego prva, nisam htio odmah davati Benzapen, jer sam prvo htio vidjeti kako ce prva reagirati na to, pogotovo sto je drugoj inace stomak nesto osjetljiviji. međutim kako je sve bilo OK, poceo sam i njoj davati injekcije.
sada im se kihanje dosta smanjilo, ali je zvuk kihanja jos vise vodenkast nego prije, i vise ne izlazi bjelkasta slina, nego tu i tamo prozirna kapljica. ipak, ne cini mi se da ce im kihanje sasvim prestati nakon sto uskoro zavrsimo sa terapijom Benzapenom od sveukupno 5 tjedana. eventualno drugoj, ali najvjerojatnije cemo pricekati par tjedana da se organizam malo odmori, pa pokusati jos jednom.
ono sto je zanimljivo je da treca zecica (mama) uopce ne kiše.
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet sij 30, 2014 14:44 pm

R.R. je napisao/la:Altan,
nisam isao na rengen, jer je tada treba uspavati, a strah me je da se ne ugusi od sekreta dok je pod narkozom jer nece moci kasljati kako treba. jednom davno smo pokusali ici na rengen sa budnim zecom, ja sam je pridrzavao da se ne boji, ali slike nisu valjale

Bila sam puno puta s kunicem na rendgenu i uvijek sam ja pridrzavala i nikada nije bilo problema sa slikom. Prije ne valja veterinar nego slika :P
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan