Bok, nova sam na forumu, a isto tako i kao vlasnica kunića.
Znam da nije dobra praksa postavljati pitanja koja su već prije postavljana ali trudila sam se pročitati koliko god sam mogla, i sigurna sam da ću kastrirati svog muškog kunića, jer planiram u budućnosti udomiti i ženku za njega, pa znam da je zbog toga to potrebno, a i zbog relativno malog stana u kojemu živim (pa zec boravi u prostoriji u kojoj se i spava, i ima funkciju dnevnog boravka) mislim da bi bilo teško i njemu i meni da se bori sa svim stvarima koje dolaze uz tjeranje (zapišavanje i sl.).
E sad,pošto ima tek cca 3,5 mjeseca, ne znam kada ga voditi na kastraciju. Ne zapišava na način da skače pa u zraku to radi (kao što sam pročitala da to rade), jedino imam problem da uvijek na isto mjesto na kauču piški, a na drugom krevetu uglavnom kaka i rijetko kada se popiški na tom krevetu. To se zna dogoditi npr 2 puta u danu ili da se ne dogodi po tjedan dana. Inače zna na wc jer nigdje drugdje nisam vidjela da vrši nuždu (osim u wc, i na ta dva mjesta na kauču i krevetu). Ne znam što to znači? Da nije dobro naučio na wc ili da obilježava teritorij.
Isto tako uočila sam da mu su mu se testisi počeli spuštati, ali se ne da uopće dizati, a kamoli okretati na leđa pa ne znam kako da ga bolje pregledam.
I na kraju, moje pitanje je kada je najranije da se kunić kastrira? Voljela bih to napraviti, a opet ne bih htjela da ga zbog toga dovodim u zdravstvene probleme.