Naravno da se druzimo i dalje
ne zagovaram sigurno da se kastracija mora..napisala sam i prije da dok sam imala samo Altana, jer mi roditelji nisu dali da imam jos jednog zeku, da on nije bio kastriran sve dok nije dobio tumor testisa..dakle da nije dobio tumor ne bi ni isao na kastraciju..i svakako sam za da bolje da netko tko nema uvjete ne nabavlja jos jednog zeku..recimo ko Zec Vice..nema dostupnog dobrog veterinara, a premlada je da moze sad zeca navazat okolo i zato ima samo jednog i to nekastriranog i brine se za njega najbolje sto zna..
stvar je ovdje da je nekim zivotinjama kastracija nuzna, kao recimo sanjitinoj macki, po mom misljenju i svim mackama koje bauljaju po vani, kujama koje zive u dvoristu i sl... i uz sve to smatram da je prepurcljiva svim zenkama raznih vrsta koje nisu za uzgoj ili koje su bile za uzgoj prije pa ih se vise nece pariti zbog tumora..naravno da sterilizacijom neces sprijecit tumor na repu, ali tumor maternice sigurno ne moze dobit ako ju nema..a pokazalo se da smanjuje i vjerojatnost od tumora mlijecnih zljezda..
cura koja je pitala za savjet ima uvjete za dva zeka i pitala je jeli bolje da joj zek zivi u paru tako jer ako je da bi mu ona to htjela omoguciti..njen problem je sto ju je strah samog zahvata i toga da ce zeku boljet sto je razumljivo i mislim da nikome nije svejedno reci ono finalno da i predat zeku veterinaru..meni je sto puta doslo da se predomislim, i da nisam ni trebala imat 2, i da riskiram zivot zdrave zivotinje, i da ju izlazem boli i sto drugih stvari..ali mislim da sam na kraju dobro postupila kad gledam Mocu i Naira kako se vole.. a toga bez te operacije ne bi bilo..isto tako odlucila bih se na sterilizaciju i kastraciju da mi zivotinju muce hormoni, i da ju gledam cijelu jadnu zbog toga..a pozivanje na neku priodu mi je toliko apsurdno..jer onda zivotinje ne treba ni lijeci jer bi u prirodi ionako uginule, spasavat razne o lonaca, udomljavat ozljedene..jer za njih mjesta u prirodi nema