Procitala sam prvih par postova od ove teme pre par dana, i reko otisla je u nekom pametnom pravcu kad ono

OPET!
Mislih da ne komantarisem,ali nepravdu moram
PRvo, mislim da se ovde treba ipak nauciti komunikacija... sve pocne fino a na dva posta nastane rasprava.
Evo na primer procitajte ponovo postove sa prve strane, cura je iznela sto joj se desilo, i iskreno i ja bih posizila da mi se odgovaralo tako. Niko nije vikao ali nekako ton kojim se pisu postovi su u fazonu da se covek oseti napadnutim. Altan prvo od tvog posta da je ona ta koja nije trebala pustiti zeca da izadje vani, pa do sanjite koja podgreje to... Nekako svako svakome prica sta treba da radi i kada je vec napisano i odgovoreno na temu i sve se nekako dovede u sferu licnog. Ima informaciju da to nije dobro, pa ako sama odluci da hoce drugacije, njena stvar. Ako to i napise ovde, ili podeli nesto sto se desilo, zar mora nastati pridika. A moje misljenje jeste, da jeste pridika. Meni zvuci kao da jeste.
Nadam se da se niko nece uvrediti i shvatice ovo dobronamerno, ne zato sto sam ja pametna, nego neko sa strane ko nije ucestvovao bolje vidi. I ja sigurno tako udjem u raspravu, ali onda je dobro da me opomenete.
POtpisujem sve sto je ars napisala, a iskreno i ja sam izgubila volju za forumom zbog ovakvih stvari. Svako od nas, i mi stariji i novi, upadamo u zamku i pridika (to nije isto sto i napad, ali ga ljudi tako dozive, valjda previse licno), ne odgovara nam kada to nama rade ali smo u stanju i mi to raditi drugima.
Valjda ne znam zasto je tesko dati informaciju koja je trazena, kazati sta se misli, bez prosivati osobu licno da radi nesto sto ne treba.
Ja nikada nisam izvela zeceve na sneg niti imam nameru, ali znam da jedna osoba sa foruma jeste par puta pustila zeka na terasu da izadje ugazi i vrati se i nista mu nije bilo. Pa ko sam ja da joj onda pricam sta da radi, zna i sama da procita sta mu se moze desiti, pa ako hoce neka je.
I kada bi svaka majka pricala svakoj majci sta da radi sa svojim detetom nastao bi haos i tuca, sigurno.
Da li se moze samo dati informacija bez da se upetljava u prebacivanje da li je neko trebao ili ne ovako ili onako?Ponavljam da sam i ja to radila, ali ne mislim da sam bila u pravu. Razumem da smo cesto umorni od svega i izazvani, ali da bar malo ovaj forum utihne od ovog besmisla u raspravama.
A ovo za jai moj debeli zec
ja i moj debeli zec je napisao/la:za LILO: iskreno mi se neda kopati po forumu samo zato da udovoljim tvojim hirovima...nemam nista protiv tebe i pomogla si mi cak jednom ili dva puta, ali to ne znaci da cu se truditi oko tebe iz sljedecih razloga: kad se treba svadati tu si prva (dezurna svadalica s razlogom) a kad nekome treba pomoc na forumu javljas se zadnja iako sama kazes da si tu cesto...
Vidi, zbog ovog sam pozelela da kucam samo velikim slovima, u svojstvu vikanja!!!
Lilo sam jednom srela u zivotu a milion puta mi je odgovorila na telefonske pozive za sve moguce tudje, moje i spasene zeceve!!!
Zar mislite da je neko dostupan 24h UVEK da se stalno pretplatio za pisanje i pomaganje, da to MORA!!!
Ne mora, a ona ipak TO RADI. Ja pokusavam prvo da procitam sta ima ovde pa ako ne nadjem da je zovem, a u pocetku pre par godina sam je zvala za svakakve gluposti i ODGOVARALA JE UVEK!!! Sada vise nije u situaciji za tako nesto, i ne mora da bude!
Vidis, zena ti mozda nece reci neke stvari, pristojna je, ali na njenom mestu bih vas sve isprasila i oterala do dj.....
Ne zivi u Zagrebu, kuci nema net, bila trudna, rodila, uz to ima imanje, desetine zeceva, pse i druge zivotinje, decu i porodicu!!!! Zar mislite da se neko pretplatio da visi na netu i pomaze kada god izadje neki post!!?? DA nema drugog posla i zivota!!!!
A da se svadja, svadja se, i ja bi da sam neke stvari pisala milion puta, da ih napisem milion prvi, a onda opet moram da gledam u sitna crevca jer je ovo ili ono drugoj osobi se cini da je bolje. Postoji pretrazivac, koji znam da kada je frka tesko je gledati po temama, i tada se pise i odgovara, kada ko stigne, vidi i moze, ne mora, ali ako moze pise.
Promakle su mnoge teme, i nekim meni bitnim ljudima ovde se nije odgovaralo, ali znam da i ja ne pisem na svaku temu i nisam uvek u prilici a kada pisem pisem samo zato sto je neko ucio mene (uglavnom LIlo) i imao strpljenja prema meni, pa zato i jesam jos uvek ovde da to koliko mogu dam drugima.
Svi tako rade. Koliko mogu i stignu. Pa ako se desi neka promasena tema, ima se pm, imaju se telefoni, pa kada ti neko treba i hitno ti je,onda ga juris, ne gleda se na ponos i na to da li te cuje ili ne.
Vec sam napisala preopsirno, i predugacak post,kao u uvek, ali moram jos ovo.
Vidi se da citas o medicini, jer imas neke podatke, ali dosta lose spojene cinjenice.
Dakle, ostavi to ljudima koji se njom bave, a ovde su na forumu, tj.kojima je to posao i koji imaju vise iskustva od tebe. Mislim da je tako bolje i tebi i drugima.
Postoje izuzeci od pravila u svemu, i istina je uglavnom samo to sto si napisala da je svaki zek prica za sebe, i da se nesto moze i ne mora desiti, ali uglavnom saveti postoje da se zlo izbegne kada nije neophodno, jer radi previse opustenosti cesto se posle i kuka ovde za pomoc.
Ne moraju se slediti svi uputi, ja neke nisam sledila, uradila sam suprotno od ustaljenog pa je pomoglo. Ali to ne bih preporucila svima i uvek.
Neko dete ce usred zime, napolju, pojesti sladoled i nista, ali 99 druge dece dobiti upalu grla. Sigurno se onda po ovom prvom nece meriti sta treba a sta ne.