SUŽIVOT KUNIĆA I OSTALIH KUĆNIH LJUBIMACA

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: SUŽIVOT KUNIĆA I OSTALIH KUĆNIH LJUBIMACA

PostPostao/la Natka0205 » sri vel 10, 2010 19:57 pm

Ja imam macu i zekicu. Prvo je bila maca sama,a onda je stigla zekica.U početku se maca bojala zeke,stalno ju je promatrala i kad god se zekica pomaknula maca bi od straha skočila. Ali sad se to promijenilo..zeka stalno ide mački,njuška ju a maca zeku lovi..Zna ju vrebati iz daljine i onda odjednom skoči na nju..a dok je zeka u kavezu onda joj zna doć pored i šapu gurati u kavez a zekica trči krugove po kavezu. Uglavnom,veselo!! :D
http://www.lady-anion.info/
Natka0205
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet vel 11, 2010 0:04 am

zekani kad je frka, žele pobjeć i sakrit se. Kad su u kavezu, nemogu nigdje pobjeći, pa počnu ko blesavi od panike trčat u krug :sad:

nemoj ih ostavljat zajedno bez nadzora u istoj prostoriji, čak ni kad je zekica u kavezu!
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » ned ožu 21, 2010 17:24 pm

Nisam pametna kaj da delam....vjerojatno cemo udomit jednu macu koju je netko ostavio na nasem katu,ranjena je bila i sad se svi susjedi brinu za nju al moja mama je oce uzet doma...uzasno je pitoma,zna na wc i sve,cista pa se pretpostavlja da je bila neciji ljubimac,mada je jako mlada jos,vet kaze da ima izmedju 4 i 6 mjeseci negdje....bojim se jer znam svoju zekicu,ona uziva ko kraljica sama,razmazena je,s nama je vec skoro 3 i pol godine,uvijek je slobodna,obozava svoj teritorij i prisvojila si nas je :rolleyes: ...ako maca dodje,bit ce postupnog upoznavanja naravno samo kaj Mia nikad nije u gajbi bila i ak se nebude slagala sa macom nemrem je nekam zatvorit pa da se upoznavaju "preko zice" recimo polako...citam da ima dosta slucajeva di se maca i kunic sloze al me brine ovo da ih se nikad ne smije ostavljat bez nadzora...ja kad uskoro pocnem malo vise izbivat iz kuce,samo moja mama ce bit sa njima i sumnjam da ce oni u svakom trenu bit pod nadzorom,to je nemoguce...imate jos neki savjet za mene? neznam dal je bolje za pocetak da ako maca dodje da obadvije slobodno setaju pa da vidimo kako ce upoznavanje ici,ili da ih odvojimo svaku u svoju sobu pa pustimo tu i tamo da se vide i upoznaju polako?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Natka0205 » ned ožu 21, 2010 19:07 pm

Ja sam u početku kad je zekica došla,kad mene nebi bilo doma ostavljala zatvorena vrata od sobe u kojoj je zekica. Ali sad nema nikakvih problema,zeka je u kavezu dok nisam doma ali su u istoj prostoriji i sve je u redu. A kad je zeka slobodna izvan kaveza ak ju maca krene lovit ona odjuri ispod kreveta i maca odustane. :belj:
http://www.lady-anion.info/
Natka0205
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned ožu 21, 2010 19:12 pm

A neznam,ta jurnjava mi se ne cini bas zabavnom :zeko4: ...ok je ak se one zekaju al bas sad da netko nekog juri i da ovaj drugi bjezi od straha pod krevet,nije mi to rjesenje. Ne zelim da netko mora zivit u grcu. By the way,kad smo vec kod toga,moze mi netko reci od vas koji imate mace jel postoji jos kakav dobar forum o macama osim svijeta ljubimaca? da mogu malo procitat.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned ožu 21, 2010 20:20 pm

drži Miu u krilu dok ju maca ne ponjuši, a prije toga dozvoli maci da se upozna s prostorom

http://www.ljubimci-forum.com/index.php
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » ned ožu 21, 2010 20:53 pm

slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la laura » pon srp 12, 2010 11:28 am

Evo imam jedno pitanje,razmišljam o nabavci zamorca,naravno ne odmah,još malo proučavam njihove navike i njegu i brigu o njima.Samo me nešto zanima,imam patuljastog kunića koji je star 3 godine i oduvijek živi sam ali moja prijateljica je imala zamorca i njih dvoje su se dobro slagali,stajali bi jedno pokraj drugog ,njuškali se i zajedno bili na travici ali nažalost njezin zamorčić je uginuo:(
Moj zeko nikada nije napao tog zamorca i sada ja razmišljam da ja nabavim zamorca,naravno njih dvoje ne bi bili zajedno u gajbici,svatko bi imao svoju,samo me zanima,što vi mislite,bi li se oni slagali kada su pušteni vani ili u mojoj sobi.Velika mi je želja da nabavim zamorca ali ne želim donijeti pogrešnu odluuku pa da i jedan i drugi budu nesretni.
Nadam se da ce mi netko odgovoriti,pozdrav:)
laura
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon srp 12, 2010 13:01 pm

Nemam iskustva, ali vidim da neki forumaši imaju uz kuniće i zamorce i da se dobro slažu.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » sub kol 07, 2010 23:32 pm

najbolje je kada kunić ima drugog kunića, a zamorac drugog zamorca za partnera!
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la warped » pet ruj 03, 2010 19:54 pm

Imam zekanicu koja je kod mene 2 tjedna i još je dosta plašljiva... Najčešće je u mojoj sobi, izvan kaveza... I tak je isto bila i jučer, a kak je bilo vruće otvorila sam prozor. I odjednom *tup* skočila mi mačka kroz prozor. Ne znam koja se od nas 3 više uplašila. Stinky (mačka) se uspaničarila kad je vidjela Csillu (zekanica) i sledila se, isto kao i Csilla. Ja nisam bila spremna na taj susret pa sam pojurila prema njima, na šta je Csilla počela bježati, a Stinky je krenula prema njoj. E sad, ne znam jel Stinky isto počela bježati ili je krenula napasti Csillu... :hm: Kad sam viknula otrčala je na drugu stranu, a Csilla je trčala gore dolje uz taj zid uz koji je bila kad je Stinky uletila. Na kraju nijedna od nas 3 nije znala kam da ide i jel da se sakrije, bježi ili lovi. :D Stinky se uspjela snaći i istrčati iz sobe kroz vrata, a kad sam malkoc kasnije došla do nje da ju smirim bila je totalno izbezumljena ne znajući koji je to vragec bio u mojoj sobi. ;D A Csilla je pak idućih pola sata provela lupajući nogicama po podu. I igrala se i skakutala uokolo, ali je sve to radila sa žestokim lupanjem. Smirila se tek kad sam joj dala hrane, ždero moj mali. :zeko8:

Sad se još više bojim kako će proći pravo upoznavanje kada se napokon odvažim na takvo što. :sad:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » ned kol 07, 2011 20:16 pm

Moj kunić se dobro slaze s mojim mackama i s mojim psom :) :)
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekonje » ned sij 08, 2012 16:51 pm

Moj Sivko živi sam zamorcem :zeko7:
zekonje
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekonje » ned sij 08, 2012 16:54 pm

laura je napisao/la:Evo imam jedno pitanje,razmišljam o nabavci zamorca,naravno ne odmah,još malo proučavam njihove navike i njegu i brigu o njima.Samo me nešto zanima,imam patuljastog kunića koji je star 3 godine i oduvijek živi sam ali moja prijateljica je imala zamorca i njih dvoje su se dobro slagali,stajali bi jedno pokraj drugog ,njuškali se i zajedno bili na travici ali nažalost njezin zamorčić je uginuo:(
Moj zeko nikada nije napao tog zamorca i sada ja razmišljam da ja nabavim zamorca,naravno njih dvoje ne bi bili zajedno u gajbici,svatko bi imao svoju,samo me zanima,što vi mislite,bi li se oni slagali kada su pušteni vani ili u mojoj sobi.Velika mi je želja da nabavim zamorca ali ne želim donijeti pogrešnu odluuku pa da i jedan i drugi budu nesretni.
Nadam se da ce mi netko odgovoriti,pozdrav:)

Slobodno nabavi zamorca ja imam i zamorca i kunića i odlično se slažu kao nokat i prst ! :zekoo11:
zekonje
Kunić
Kunić

PostPostao/la Luthien » pon vel 06, 2012 11:39 am

Vidim da su oprecna misljena oko zamoraca i kunica:D. Vidim da ima varijanti jedan zamorac jedan kunic, d ali itko ima iskustva dva zamorca dva kunica :) ?

naime ja imam 2 kunica, musko -zensko, vec su godinu dana zajedno, i sada sam mislila nabaviti 2 zamorca (musko-zensko), imali bi odvojene kaveze:)

Kako se oni slazu?Zenka mi nije sterilizirana te su u novom prostoru jer sam se nedavno preselila..

Da li itko ima takav slucaj?
Luthien
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan