Stigle bebe a ja neznam sta cu...SLIKICE

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Stigle bebe a ja neznam sta cu...SLIKICE

PostPostao/la Klio » sri stu 11, 2009 21:46 pm

ovo je nastavak teme
viewtopic.php?t=3749

E sada, napravila sam, tj.improvizovala neki mali kutak za bebace manji(u kakvom su bili) stavljen u veci kavez. Puuuuuuuuno sena, piljevine ususkano i zagradjeno, ulazni deo okrenut prema zidu da mama moze iz kucice izlaziti bez straha.

Stavila sam joj u vodu Optivit, dala punu zdelu VitaCraft hrane, mada nameravam da predjem na Cuni fit jer finanskiski ne mogu izdrzati to.
E sada, virila sam i videla da je puuuno jela, upravo jede seno, mada je malo kao kihala zbog njega. Dala sam joj i jabuku i malo banane.

E sada sledeca pitanja:
- buduci da je imala neku hranu (misli da je bila susena lucerka) i ne verujem da je jela raznovrsno a ni sena nije imala, kako da joj uvodim namernice u prehranu? Znam postepeno, ali je njoj sada potrebno puno snage, pa od cega da krenem?
- posto je mukica veoma laka (iako ovako ne deluje jer je sva pufnasta), i sta je sve prezivela, da li da joj preventive radi, za koji dan kada se malo oslobodi dam neku vitaminsku pikicu?

- nemam uslova da je nesterilisanu drzim slobodnu, tj. mozda kasnije , za koji dan,kada bebe ojacaju, sa Krckom, ali neznam kako to da izvedem sto se upoznavanja tice u ovoj situaciji kada ne postoji neutralna teritorija u stanu, pa ni na terasi. Da li ce biti problem to nepustanje, jer je ona ionako zivela u tri puta manjem prostoru nego sada?
- Sokirana sam sa bebicama, iscitacu sve ovde, ali ipak je ovo neobicna situacija.
Bebe su zaposleni dirali golim rukama svakodnevno, cak nam je to jedan decko i licno demonstrirao, jer su im cistili svaki dan. Navikli su na diranje, ali bi ih ja rado ostavila tako. da li je moguce da im ne cistim svaki dan da ih ne bi pomerala iz njihovog kutka ili to nema veze?

Ljudi mozak mi je blokirao, i tak sada kada sam ih dovela kuci shvatila sam koju sam obavezu preuzela. Bice gusto.
Strah me da ona bude dobro jer je mlada vidi se. A bebice su malo zgoljave, imaju maaaaali trbuscic ali mi deluju zgoljavo.
Zadnja izmjena: Klio; uto stu 24, 2009 8:00 am; ukupno mijenjano 3 put/a.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 11, 2009 21:57 pm

Nema panike, sve imas pod kontrolom!

Mozes joj dati vitamine, cisti kad trebas al ine moras svaki dan bar ne u njigovoj nastambi i pusti ju u miru s punooo hrane i vode. Hranu uvodi postepeno, laganije sa zelenim i mrkvom.
Bitno da se smiri i prilagodi i shvati da je sigurna. Ne pustaj ju van za sada džbar joe neko vrijeme, a i ne zna mjadna da to postoji pa nece traziti - nek se potpuno opusti. Ako nije odbacila bebe do sada onda vjerojatno ni ne bu.

Kasnije ces razmisljati o ostalom, imas vremena.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sri stu 11, 2009 22:01 pm

Pravo da ti kazem i strah me je da nije nesto pokupila u onim groznim uslovima, neku bakteriju, parazit, pa je ne bih sada ni pustala.

Dakle, Ledi ako sam te dobro shvatila, vitamine dajem u vodi, ali da li mogu i pikice, kada se oslobodi malo?

Uh da li da joj dajem neograniceno suve, peletirane hrane ili da doziram?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Euena » sri stu 11, 2009 22:09 pm

Stavila sam joj u vodu Optivit, dala punu zdelu VitaCraft hrane, mada nameravam da predjem na Cuni fit jer finanskiski ne mogu izdrzati to.

Koliko kosta ta Vita Craft hrana, da znam da li mogu da pomognem???
Ako ti nesto treba mozemo za vikend (ili sutra) da odemo do Pet Centra pa da pokupujemo...
Ja mislim da negde imam kavez u kome su mi doneli onog malog zeku na udomljavanje, ali je on premali, nego ako ti zatreba, ako majka (ne daj Boze) odluci da odbaci bebe, ... Hmmm bas sad razmisljam kako bi jos mogla da ti pomognem, ali... ako ti nesto pada na pamet ti reci...
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la musemarina » sri stu 11, 2009 22:12 pm

Cao Klio!
Poslala sam ti poruku, ali evo da ti kazem jos nesto.
Ja nisam u stanju fizicki da ti pomognem jer sam vec dve nedelje bolesna, ali bih htela da ti sutra uplatim na racun 1000 din za zekice.
Posalji mi molim te ziro racun.
Jako sam ponosna na tebe i Jolandu kao clanove Zecova u Beogradu. :) I ja bih verovatno tako nesto uradila. Znam da ti je sad tesko, ali ajde izdrzi tu smo da budemo uz tebe koliko toliko. :)
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » sri stu 11, 2009 22:34 pm

Situacija je sledeca, bebe su ususkane u njihovom delu, a mama njupa i odmara naizmenicno u svom delu.
Malo me brine sto ne ide kod bebana, ali valjda je to normalno.

Euena, iskreno nezna msta sada da ti kazem. Neznam sta ce trebati za nju. Sada mi najvise treba Cuni Fita, jer je super a nije skup. To cu zamoliti Ledy, jer mi je jos malo ostalo, a Biberko se hrani sa njim.

Musemarina ce videti nesto da jeftinije nabavim Vitakraft.

Da mi majka ovo vidi, ubila bi me :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 11, 2009 22:52 pm

normalno je da ne ide kod nijh!

one nisu ko macke da leze na bebama, odu do njih par puta dnevno kad misele da je sigurno i kad ne vidis i to po minutu dvije :) cim ona nije uzriujana ia papa a bebe ne placu sve je ok :)

daj joj svega u izuobilju, nek ima stalno punu zdjelicu :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sri stu 11, 2009 22:55 pm

Mama pocesto kao kasljucne od sena ali malo samo, tako je i Bibe u pocetku sada vise ne.

Cujem da njupa seno kao luda, non stop od kada je tamo. Ludaca mala.

Sada sam je na miru gledala (tacnije ja sam virila :D ), ljudi, preeeelepa je, kao pahuljica, preeelepaaaaa!!!!!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » sri stu 11, 2009 22:59 pm

AAA kako divno :srce: imas bebice doma :wub: preslatko!
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » sri stu 11, 2009 23:01 pm

Anek je napisao/la:AAA kako divno :srce: imas bebice doma :wub: preslatko!

Znas sta i sretna sam i uplasena.
Koliko sam kukala i zavidila svima sto imaju bebice, evo sta se desilo pa ih i ja dobih :D :D :D Nenadano!!!

Neverovatno, virila sam opet, i vidim nema bebica, ne vide se u opste samo gomila sena, kada vidim nesto se suska i seno se pomera, a ono se bebaci zavukli ispod. Ustvari nije mama samo jela seno vec se culo to sto su se ono zatrpavali :lud:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Megy » sri stu 11, 2009 23:49 pm

Svaka cast Klio, treba hrabrosti za ovo sto si ucinila I ja ti se divim.
Neznam sto da ti jos kazem osim da ce bit sve u redu i da ces uspjet odgojit bebice.

P.S. Mozda mlada mama bude nova odabranica Krckovog srca.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mrvica » čet stu 12, 2009 9:17 am

Klio, svaka cast!

Hajde daj da i mi ostali nekako pomognemo!

Za mamu i bebice: :welcome: u novi, dostojanstveniji i udobniji zivot!
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 10:38 am

Ma hvala svima na podrsci, za sada nije potrebno. Ja jesam stvarno u haosu i sa prostorom i sa novcem, ali ce se nesto kao i uvek skockati.

Eto Jolanda je tu i musemarina ce pomoci sa Vitakraftom jer ima veze da ga nabavljam po znatno nizoj ceni.

A i nije to neko herojsko delo, ja prosto reagovala impulsicno i emotivno. Da imam gram mozga sigurno se ne bih to uradila, jer pravim problem ogroman i sebi i mojim zecevima.

Imala sam jedan plan i sada se sve izokrenulo.
Otisla u pethshop da kupim kavezjer (je bio po povoljnoj cenim mada nisam htela bas pre plate), seno i pesak, jer se pogodilo da je moj bivi decko dosao kolima u Beogradu i moze da ga ponese za Crnu Goru, da kada odem na odmor (drebalo pocetkom decembra), ne moram nositi jos i to.
Onda cekala sam priliku da mi Lilo posalje curicu, da je mogu odmah sterilisati, i Bibe treba na sterilizaciju.
Uzgred sam dobila gnojnu upalu umnjaka, i sada i kod zubara imam troskove neplanirano, pa sada i zekica i bebice, i eto, pogodilo se dosta toga neplanirano. Novci nece otici tamo gde sam htela vec gde moraju trenutno :D , ali iz svega se covek izvuce pa ce i iz ovoga.

Euena, znacila bi mi tvoja pomoc kada bude sterilizacija Biberka, to je na Novom Beogradu a ja zivim u Jerkovica. Trebat ce mi prevoz kolima, daleko je bas za taksi, a i da ga vucaram gradskim prevozom i hladno i daleko.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la jolanda » čet stu 12, 2009 11:55 am

Euena nash vozach ;D ne znash u shta si se uvalila kad si se ponudila :D
kako su mama i bebe danas?
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anek » čet stu 12, 2009 11:57 am

klio..samo jednu slikicu..malu..makar iz daleka..makar bez blica :wub: :P a kad pricate kak ej slatkaaaa hocu je vidjeeet :wub:
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan