semel je napisao/la:Veliki pozdrav.....
Prije 2 dana dobio sam muzjaka lavlja glava kunica,crne boje sa bijelim tackama.Star je 5 mjeseci.
Izuzetno je pitom,ali imam problem,kada hocu da ga mazim,jednostavno,on NE ZELI????
Volio bih da ga privikenm na to,ali kako???
Kada udem u sobu,on potrci prema meni i pocneme njuskati i trcati oko mene,ja se sagnem i da ga pomilkim on pobjegne i udari zadnjim sapama od pod.
Volio bih da ga sto prije priviknem na mene.Zove so Lopi.
Znaci:
1.Kako da ga priviknem na mazenje i da se odaziva na ime Lopi?
2.Sta je najbolje da jede ta vrsta kunica LAVLJA GLAVA?
3.Zivotni vijek(kazu oko 17 godina,to mi je veoma draga informacija
.gif)
)
4.Koliko ce narasti?
5.Da li je privrzen(lojalan) za gazdu?
Ja toplo preporucujem ovu vrstu kunica,jer jezaista prekrasan i predivan kunic.Ima preljepe osobine.
Sve najbolje i unprijed hvala !

Ja isto imam jednu takvu glavu

koja isto duuuugo nije htela da se mazi , a narocito nije hteo da se odaziva na ime ..
ALI !!! Sto si vise sa njim , sto ga vise i duze cuvas , pazis , posvecujes paznju , to ce on tebi postati privrzeniji . Moj se sada ne odvaja od mene , gde god ja krenem po sobi on ide zamnom ... Mazimo se non stop . Veoma su lojalni i privrzeni gazdi , ako vas ima vise u kuci i svi ga tetoshe , maze i paze bice dobar prema svima i sa svima ce hteti da se mazi ... Ti si njega tek dobio i moras polakooo sa njim , nece se on preobraziti preko noci , ali ce sigurno iz tvoj trud postati pitom i dobar . Moj je isto bio takav , dotrci , njuska me , gleda me , ali kad zelim da ga mazim pobegne , a kad ga satvim u krilo upiski me ... Sada je to proslost . Odaziva se od skoro i na ime Twito , i na nadimke , verovali ili ne ! Ako stvarno ima 5 meseci kao sto su ti rekli , nece rasti jos mnogo . Ja Twita hranim ujutru saku suve hrane , preko dana malo jabukice i sargarepe , i uvece list radica , komorec iseckam malo vise , i onu travu od psenice (to mozes da posadis u saksiju da imas , to je jakoooo dobro . I naravno , najvaznije od svega je da seno sme da jede po ceo dan , kad god zeli , stavi mu puuuuno , da nikad ne ostane bez sena . I naravno UVEK mu treba biti dostupna sveza voda . Kunici su divne zivotinje , videces kako ce vam lepo biti kad se naviknete jedan na drugog

Nadam se da sam pomogla , ako te jos nesto zanima pitaj
.gif)