Lavlja glava kunic

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Lavlja glava kunic

PostPostao/la semel » pon vel 14, 2011 21:31 pm

Veliki pozdrav.....
Prije 2 dana dobio sam muzjaka lavlja glava kunica,crne boje sa bijelim tackama.Star je 5 mjeseci.
Izuzetno je pitom,ali imam problem,kada hocu da ga mazim,jednostavno,on NE ZELI???? :zekoo8: :zekoo8: :zekoo8: :zekoo8: :zekoo8:
Volio bih da ga privikenm na to,ali kako???
Kada udem u sobu,on potrci prema meni i pocneme njuskati i trcati oko mene,ja se sagnem i da ga pomilkim on pobjegne i udari zadnjim sapama od pod.
Volio bih da ga sto prije priviknem na mene.Zove so Lopi.
Znaci:
1.Kako da ga priviknem na mazenje i da se odaziva na ime Lopi?
2.Sta je najbolje da jede ta vrsta kunica LAVLJA GLAVA?
3.Zivotni vijek(kazu oko 17 godina,to mi je veoma draga informacija :zeko1: :zekoo3: )
4.Koliko ce narasti?
5.Da li je privrzen(lojalan) za gazdu?
Ja toplo preporucujem ovu vrstu kunica,jer jezaista prekrasan i predivan kunic.Ima preljepe osobine.
Sve najbolje i unprijed hvala ! :) :blush: :zeko1: :zeko3: :zekoo11: :zekoo2: :zekoo3: :cool:
semel

Re: Lavlja glava kunic

PostPostao/la kristinans » pon vel 14, 2011 21:48 pm

Sve sto mogu napisati je da kunici nisu kao psi i ne mogu nauciti i da se odazivaju na ime.Retkost je ako kunic se odazove na poziv gazde,dugo vremena trebas provoditi sa njim relativno je malo vremena kod tebe treba se priviknuti i na tebe i na prostor u kome ce ziveti,verovatno je jos uvek uplasen i sve mu je cudno,treba se vremenom navici na tebe pokusavaj da ga nezno mazis po obrazima njuskici nikako na silu,da ga hranis iz ruke pricas mu....Iz dana u dan navicice se naa tebe i zavolece te posle se neces moci ,,otarasiti,,koliko ce te lizati :) Za ishranu procitaj ovde:

viewtopic.php?f=6&t=1004

A za zivotni vek bas ne bi rekla da toliko zive,kunici zive do 10godina mozda malo vise... Nadam se da sam malo pomogla :)
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » pon vel 14, 2011 22:01 pm

Hvala ti puno.
semel

PostPostao/la kristinans » pon vel 14, 2011 22:02 pm

Nema na cemu :)
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupili » pon vel 14, 2011 22:39 pm

semel je napisao/la:Veliki pozdrav.....
Prije 2 dana dobio sam muzjaka lavlja glava kunica,crne boje sa bijelim tackama.Star je 5 mjeseci.
Izuzetno je pitom,ali imam problem,kada hocu da ga mazim,jednostavno,on NE ZELI???? :zekoo8: :zekoo8: :zekoo8: :zekoo8: :zekoo8:
Kada udem u sobu,on potrci prema meni i pocneme njuskati i trcati oko mene,ja se sagnem i da ga pomilkim on pobjegne i udari zadnjim sapama od pod.
Znaci:
3.Zivotni vijek(kazu oko 17 godina,to mi je veoma draga informacija :zeko1: :zekoo3: )
4.Koliko ce narasti?
Ja toplo preporucujem ovu vrstu kunica,jer jezaista prekrasan i predivan kunic.Ima preljepe osobine.
Sve najbolje i unprijed hvala ! :) :blush: :zeko1: :zeko3: :zekoo11: :zekoo2: :zekoo3: :cool:

:welcome:
Lavoglavi kunići su zaista prekrasna vrsta kunića imam i ja Čupka :)
1.Moraš ga stalno tako zvati i priviknut će se...Još mu je sve novo,ali uskoro će se naviknuti pa će stalno htjeti da se mazi :D
2.Najviše sijena uvijek mu mora biti dostupno,hrana za kuniće,voda obavezno,dovoljno je star da mu se polako počne uvoditi voće i povrće u prehranu...
Više o tom pogledaj na viewforum.php?f=6 i http://zecovi.net/prehrana/Prehrana.html
3.Nije baš 17 godina otprilike 8-10 uz dobru njegu
4.Biti će mali oko 1,70kg
5.Mora ga se priviknuti pa će biti :) Moj kad mu se da zamnom trči ko mali psić :D
Nadam se da sam pomogla,ako još što treba pitaj :zeko3:
Zadnja izmjena: cupili; uto vel 15, 2011 13:35 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pon vel 14, 2011 23:28 pm

Lavlja glava jede sto i sve ostale glave :D ...odnosno ne ovisi o vrsti zeca sto ce jesti.....samo puuuuuuno sijena po mogucnosti domaceg znaci sa sela i polako mu mozes uvoditi povrce ako kazes da ima pet mjeseci (mada ne budi siguran ako si ga kupio u pet shopu)...
i tako je,oni nisu psi i trebat ce mu malo vise od 2 dana da to bude kako treba :wink: ...tek si ga dobio,polako,strpljenja :wink: ....trebate uspostavit nekakvo povjerenje,treba se naviknut na nove mirise,glasove i tako dalje....dosao je na novo mjesto i nejde to samo tako kako bi mi htjeli...nemoj ga samo podizat protiv njegove volje,spusti se ti radije na pod pa se tako druzite...i sa vremenom ces vidjet pomake u ponasanju sigurna sam :) ...samo si dajte vremena.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mary » uto vel 15, 2011 12:34 pm

semel je napisao/la:Veliki pozdrav.....
Znaci:
4.Koliko ce narasti?

Ja isto imam jednu takvu glavu :zeko2: koja isto duuuugo nije htela da se mazi , a narocito nije hteo da se odaziva na ime ..
ALI !!! Sto si vise sa njim , sto ga vise i duze cuvas , pazis , posvecujes paznju , to ce on tebi postati privrzeniji . Moj se sada ne odvaja od mene , gde god ja krenem po sobi on ide zamnom ... Mazimo se non stop . Veoma su lojalni i privrzeni gazdi , ako vas ima vise u kuci i svi ga tetoshe , maze i paze bice dobar prema svima i sa svima ce hteti da se mazi ... Ti si njega tek dobio i moras polakooo sa njim , nece se on preobraziti preko noci , ali ce sigurno iz tvoj trud postati pitom i dobar . Moj je isto bio takav , dotrci , njuska me , gleda me , ali kad zelim da ga mazim pobegne , a kad ga satvim u krilo upiski me ... Sada je to proslost . Odaziva se od skoro i na ime Twito , i na nadimke , verovali ili ne ! Ako stvarno ima 5 meseci kao sto su ti rekli , nece rasti jos mnogo . Ja Twita hranim ujutru saku suve hrane , preko dana malo jabukice i sargarepe , i uvece list radica , komorec iseckam malo vise , i onu travu od psenice (to mozes da posadis u saksiju da imas , to je jakoooo dobro . I naravno , najvaznije od svega je da seno sme da jede po ceo dan , kad god zeli , stavi mu puuuuno , da nikad ne ostane bez sena . I naravno UVEK mu treba biti dostupna sveza voda . Kunici su divne zivotinje , videces kako ce vam lepo biti kad se naviknete jedan na drugog :zeko5: Nadam se da sam pomogla , ako te jos nesto zanima pitaj :zekoo3:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » uto vel 15, 2011 14:33 pm

HVALA VAM PUNO
Samo bih zelio znati,ja sam ga na svoju volju podizao,mislio sam da ce se tako naviknut,nisam bio upucen da ne smijem to raditi,tek sam sad sazno da 1. mora steci povjerenje,pa bih vas pitao da li se moze sta desiti sto sam ga hvatao na moje volju?
semel

PostPostao/la sanjita » uto vel 15, 2011 14:56 pm

Moze zapamtit to kao nesto negativno i nedati se vise.....nemoj to vise raditi...ako vidis da se rita,da mu nije po volji,nemoj to raditi....nitko ne voli da mu se radi nesto suprotno od onoga sto u tom trenutku zeli :wink: ...prije ces steci njegovo povjerenje ako ga pustis da ti se sam priblizi,na silu nejde nista.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » uto vel 15, 2011 17:00 pm

sanjita je napisao/la:Lavlja glava jede sto i sve ostale glave :D

;D ;D ;D

Ja imam dva, isto su lavlja glava.. jedan je razmazen samo tako, znaci voli sve, da se podize, okrece na ledja.. bas sve.. dok drugi voli da se mazi jedino kad nije u krilu, podizanje bas nije neki favorit ali je u opsteno maza kad on hoce.. oboje se odazivaju na ime, ali to se stice vremenom.. sad ti je najvaznije da dobijes njegovo poverenje, ostalo ce doci samo od sebe :)
Pokusaj da provodis sto vise vremena sa njim na podu, cekaj da ti pridje, pokusaj polako rukom da ga pomazis i cekaj reakciju ako ustupne ti se povuci.. cekaj da te malo upozna.. sve mu je i dalje novo..
Ostalo su ti vec rekli :)

Kojom paletiranom hranom ga hranis?

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupili » uto vel 15, 2011 18:31 pm

Evo ovo sam kopirala:

Dolazak kunića u kuću

Zamislite situaciju: bezbrižno se igrate i družite s obitelji i prijateljima. Odjednom stiže div visok 30 metara, grabi vas rukom, nešto mu grmi iz velike rupe okružene crvenim, i odnosi vas. Hvata vas totalna panika. Nekakva neman vas je ugrabila iz jedine okoline koju poznajete, nema više mame, tate i ostatka obitelji. Sve čudno miriše, ni hrana nije baš ista. Ništa vam nije jasno, strah vas je, ali nema nikoga od poznatih da vas utješi. Div proizvodi neke zvukove, ali ništa ne razumijete. Kesi zube i maše glavom. Odjednom ste u nekom akvariju gdje ostali divovi kvrckaju po staklu, grme iz rupa - vi i dalje u totalnoj panici. Srećom na drugom kraju akvarija ugledate nekoga koga prepoznajete, nekoga 'ko vas razumije i zajedno se skutrite i tješite. I onda vas jedan div uzme. Ako imate veliku sreću uzme i vašeg novog prijatelja, tumba vas u kutiji i smjesti u kavez. Konačno je malo je lakše, zajedno ste i dalje, hrana miriše poznato, ima sijena kojeg jako volite i nitko vas više ne dira. Zastrašujuće? E pa tako nekako se osjeća beba kunić, a za razliku od ljudi shvaća još manje.

Oči u oči

Kako stvoriti kontakt i vezu s kunićima? Najbitnije od svega je da ne forsirate, ne dižete ih i ne spuštate naglo, te da pustite njih da naprave ''prvi korak''. Legnite na pod i jednostavno ih gledajte. Spustite se na njihovu razinu, oči u oči, i nježno im pričajte. Isprva će se bojati, pravit će se da vas ne vide i ''brijat'' će svoje. Neće se približavati. ali na kraju će njihova beskonačna znatiželja pobijediti. Prvo će vas nježno dodirnuti njuškicom i pobjeći. Pa će drugi put to malo potrajati. Pustite ih, nemojte raditi nagle pokrete i ne pokušavajte ih zgrabiti. Neka slobodno njuškaju i istražuju. Odjednom će vam skočiti na leđa, ipak je to krasno povišeno i više stvari se vidi. I tako malo po malo njihovo povjerenje će rasti, osjećat će se sve sigurnije uz vas i onda će krenuti puse. Ako imate sreći i dobijete malu ''ljubilicu'' puse će krenuti odmah, a ako ste naletjeli na tvrd orah morat ćete ih''zaslužiti''. Polako razvijajte odnos pun povjerenja, pustite ih da vas upoznaju i da shvate da im ne prijeti nikakva opasnost. Ponekad to traje malo kraće, a ponekad duže ali na kraju sve dođe na svoje. Treba uložiti truda, kao i u sve vrijedne stvari u životu, ali u svakom slučaju se isplati.
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dadotz » pon sij 21, 2013 8:31 am

Cao raja :) Prije dva dana sam dobio zecica lavlja glava.Jutros sam primjetio da mu je jedno uho spusteno??Da li je sve u redu ili ipak treba da se brinem?
dadotz
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon sij 21, 2013 19:39 pm

u redu je ako se ne vidi nikakvo ostecenje..vjerojatno je rijec o ovnolikom kunicu ili krizancu ovnolikog, a oni imaju spustene usi..ne moraju se odmah spustit oba
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan