1000 zasto i 1000 zato

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Re: 1000 zasto i 1000 zato

PostPostao/la Klio » pon srp 08, 2013 7:41 am

hahahahahaha, retko sam ovde ali od sada obavezno dolazim zbog tvoje duhovitosti :D :D :D

mysterion je napisao/la:pitanje za vas: kako da ga testiram na besnilo i da li verujete u iskonsko zlo?

Posto imam takvo nesto u stanu, u zenskom obliku, ajde da ih sparimo pa da utvrdimo sta je iskonsko zlo :D :D :D

Salim se naravno.

Vidi, moj zec koji sada ima 5.5 godina, muski, takav je i dan danas sa nepoznatima sa mnom jaaaako retko... Kada je bio beba bio je mazan i samo odjednom u nekom periodu oko 6 meseci postao sto bi ti rekao besan :D :D
Moram ti reci da sam ovde cula i za besnije zeceve i da su svi redom usred velike kolicine ljubavi i strpljenja pretvoreni u male mice.
Nemoj da se plasis da ga mazis. Mozes i po ocima oni ih zatvore, moji najvise vole kada ih mazim u predelu glave i okica. Tako i kad jedni druge ljube obavezno timare oko ociju.

Moguce da tvoj zec kao ni moj ne voli "pauze" u mazenju, pa kada to radis probaj sta voli, ne odustaj odmah. Malo sacekaj kada se iznervira pa ponovo, mazi ga odlucnije i vise, brze...
Znam da zvuci smesno ali sve to sam morala da probam sa mojima koji nisu prirodne mazulje. I ovaj moj zenski mrgud i dalje je mrgud ali uspevam da je ulovim za mazenje ovako kako ti napisah, krenes odlucno brzo, oko glave i okica i samo ces primetiti kako se polako opusta i pocinje da uziva...
Ako i malo lici na ove moje, ako prestanes zarezace i pokusati da te ugrize, ali ne puno, onako upozorenja radi samo :D :D Da ne daj Boze ne pomislis da mozes da nastavis ti tako i dalje :D :D :D
Imam i treceg taj se ujeda samo kada ga niko ne mazi :D :D

ps E sto se hrane tice,kada odraste mnogo bolja varijanta za kucnog zeku ti je Rebalance od Verse Lage (ako se ovako pise :blush: )
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tooceek » čet srp 11, 2013 20:11 pm

altan je napisao/la:
5. ne treba..ako si u mogucnosti da mu osiguras siguran boravak vani onda to moze biti samo plus, ali setnjice po parkicima, oko zgrade i sl. zaboravi..

pa ja svoje zeceke secem na povodniku poparkovima i oko zgradei onitojako vole, veseli su razigrani... Steti li im to?Mislim, jako pazimsto cse tice pasai toga...
Tooceek
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet srp 11, 2013 23:23 pm

Klio a sto mislis da je Rebalance bolja hrana? :hm:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mysterion » pet srp 12, 2013 9:47 am

slika

I
slika

II
slika

III
slika

IV
slika

V
slika

ovde mozete videti zlocinackog kunica koji oprezno prilazi svom plisnatom drugu, zadobija njegovo poverenje i samo da bi na kraju pokusao da ga likvidira 'nozem u ledja' (ovo je nesumnjivo samo prvi u nizu zlocina, vlasnik sumnja da je ovo bila samo vezba za glavnu stvar, svrgavanje diktatorskog rezima 'RUKE')

nakon sto je pokusaj osujecen, on bezi sa mesta zlocina

za kunicem je raspisana poternica, ali niko ne moze da pridje ispod radijatora

------------------------------------------------------------

@altan
Sve od 1.-5. je apsolutno normalno za jednog zeca

najveci uspeh djavola je ubediti ljude da on ne postoji :mellow:

@klio
Nemoj da se plasis da ga mazis. Mozes i po ocima oni ih zatvore, moji najvise vole kada ih mazim u predelu glave i okica. Tako i kad jedni druge ljube obavezno timare oko ociju.

sta sam doziveo da sam plasljiviji od zeca

kad mi je psa ujeo drugi pas za njusku (japanska akita, nije lajao uopste samo je capio) ja sam bio taj koji je nepoznatom psu otvarao celjust u sred tog akta..
ali ovo je jednostavno previse
zivim u strahu, on samo skoci 20cm i stvori se na mojoj ruci, onako samo sto ne visi ko u crtacima
samo me zanima kako stigne da tako u letu otvori usta skroz
(^lagano preuvelicavanje :P)

E sto se hrane tice,kada odraste mnogo bolja varijanta za kucnog zeku ti je Rebalance od Verse Lage

videcu, cim napuni 6 meseci

@tooceek
pa ja svoje zeceke secem na povodniku poparkovima i oko zgradei onitojako vole, veseli su razigrani... Steti li im to?Mislim, jako pazimsto cse tice pasai toga...

kazu da je stres to, ali ako imas zeca koji se ne plasi...

@markiza
Klio a sto mislis da je Rebalance bolja hrana?

pa verovatno ti je to za one osetljivije zeke, sto se manje krecu, sigurno ima vise vlakana a manje proteina i masti jer ne rastu vise toliko kao kad su mali...

mada ne znam koji je fazon za angore, citao sam da ovi sa duzom dlakom trebaju da imaju vise proteina, vitamina i masti

------------------------------------------------------------

a sad ozbiljno

opet sam juce imao cecotrope
taman smo postali zlatni (zahvaljujuci Lilo) i juce bogami 7-8 vitaminskih u prilicno kratkom vremenskom roku

sinoc nista a opet jutros 2 krupna (bogami krupna) pola cecotrop- pola mekano, nesvareno govance (kapiram da sam sad pravi ljubitelj zeceva, ko o cemu, samo o stolici pricam)

sta - da - radim
da - li - da - se - brinem

zec je stvarno zdrav i veseo (osim ujutru, onda nosim gradjevinske rukavice)

pomisljam i na parazite i na bakterije, jos gore kad krenes po netu da gledas ...mozda preterujem, ali 5 vitamiskih odjednom mi je stvarno cudno...

ne znam vise, nikako 7 dana normalnih da vezemo.
mysterion
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pet srp 12, 2013 10:47 am

markiza je napisao/la:Klio a sto mislis da je Rebalance bolja hrana? :hm:

Zato jer slusam najiskusnije i najbolje ;) Lilo :D
Zadnja izmjena: Klio; pet srp 12, 2013 10:54 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pet srp 12, 2013 10:54 am

mysterion je napisao/la:sta sam doziveo da sam plasljiviji od zeca

hahahhahahhahhaha, da da. njihovi zubi su gori od kucecih :D :D

I postoji ovde zeka Nero koji je bukvalno ugrizao gazdaricinog decka za butinu i visio mu na nozi drzeci svoj ugriz, tako da, tvoj strah nije bez razloga :D :D :D

Krcko je dHarminom bivsem decku odgrizao bukvlano parce mesa sa palca, nije bas odvojio, ali se drzalo manjim delom jos uvek za palac :D :D Ko mu kriv kada je pokusao da se igra sa njim kao da je ovaj glup :D :D

sto se hrane za angore tice, to onda bolje pitaj Lilo ona je kompetentna da ti odgovori.

Sto se vitaminki tice, opet ti kazem, promeni Cuni Junior, po meni ta hrana nista ne valja jer ima zitarica, a o zitaricama procitaj ovde, imas temu, nisu za nase zeke koje zive u kuci....

Promeni mu hranu, uzmi neku kvalitetniju bez zitarica u njoj (mada ih svaka ima ali u obradjenom obliku) i bice bolje.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mysterion » pet srp 12, 2013 12:46 pm

da, bas ti hvala... sad mi je mnogo lakse :mellow:

Promeni mu hranu, uzmi neku kvalitetniju bez zitarica u njoj (mada ih svaka ima ali u obradjenom obliku) i bice bolje.

ja nesto razmisljam valjda ljudi koji prave hranu za zeceve znaju sta da stave a to je jedina 'junior' hrana... pise da je rebalans za starije zeceve, a ovaj doticni ima 3.5 meseca

versele- laga je otprilike najbolje sto ima kod nas u bg-u... ne znam... koju ti kupujes?
mysterion
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pet srp 12, 2013 21:27 pm

Vidi, mnogi zecevi su odrasli na mnogo nekvalitetnijoj hrani i nista im nije bilo, nije im smetala.

Moj samo jedan zec (a pored moja tri, kroz moju kuci ih je proslo najmanje dvadesetak, sto beba sto odraslih zeceva) niko nije jeo junior. Probala sam ga davati u pocetak bebama koje su dolazile za udomljvanje (medju njima je bio Bibe koji je ostao posle kod mene), svi su redom imali isti problem od juniora kao i tvoj...

Ti isti proizvodjaci znaju da zecevi ne smeju jesti mlecne proizvode ili konkretno i secer, ali ih stavljaju u neke poslastice koje prave za njih... Versele laga ima nekoliko vrsta hrane za zeke, i sam vidis koliko ima proizvodjaca i koliko hrane, poslastica....a daleko od toga da je i 70 posto toga dobro za zeke.
Jos uvek kod sebe imam kesu od 5kg hrane koju sam dobila iz Svajcarske (Geneva) od prijateljice koja nije zalila novca da ode u Pet shop i raspita se koja je najbolja firma i hrana, i dobila je hranu koja je puna semenja i zitarica koju mi ne pada na pamet da im dam da pojedu....Dacu nekome ko ima morsko prase, njima vise prilici ta vrsta hrane.

Prosto, procitaj sta pise ovde na forumu za zitarice i bice ti sve jasno. Ako tvoj kunic nije slabasan (a nije) ako je lepo bio kod svoje majke na sisanju dva meseca kako treba (a po velicini cini se da jeste) nema potrebe za tako jakom hranom.

Po meni i to cu uvek bez ustrucavanja reci, Junior je nikakav...

Ja bih mu davala kao i kunici koje znam ili koji su bili kod mene ili meni bliskih ljudi, sve jedno, Cuni complete ili Rebalance, ali posto sam kazes da je angora i da njemu treba posebna hrana, raspitaj se kod Lilo ili Renate, koje su uzgajivaci, da li je to zaista tako i koja bi mu hrana stvarno najbolje odgovarala.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » pet srp 12, 2013 23:02 pm

Moj je angora i jede rebalance dugo, dugo a isto tako curica, samo ona je kratkodlaka.
Mislim da je to jedna od boljih hrana.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Tooceek » pon srp 15, 2013 17:00 pm

@mysterion
Kazu da je stres to...

Aha... Ali moja zgrada je cetvrtasta i u sredini ima dvoriste, tako da je sve to mirno i malo, nemaju kamo pobjeci, nema pasa ni nista pa je njima, bar kolko sam ja vidla, jako lijepo i tamo trckaraju i grickaju travicu, a jos su i na svjezem zraku, tako da mislim da im je ok.
Tooceek
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lav » ned pro 29, 2013 22:48 pm

Prvo ti želim napisati kako ti zekan presladak :zeko3:

Moj zeko jedino i jede sijeno kad mu ga dajem iz ruke, drugačije nikako (to se samo odnosi na sijeno,ostalu hranu jede normalno iz svoje posudice), ali nisam smatrala da bi to trebao da bude neki problem. Bitno mi je jedino da on jede i da nije gladan,a sad kako, tu sam ja da ga nahranim kao malo dijete ako treba :)

U početku je i moj zeko stalno bio na jednom mjestu,malo gdje bi se pomjerio i onda bi se ponovo vratio pod sto.
Ja sam znala samo da legnem na pod i da ga uopšte ne diram, da ga pustim da me posmatra. Mic po mic ,a on bi mi prilazio sve bliže i bliže , njuškao, penjao na mene, a ja ga i dalje ne bi takla. Kad bi skroz blizu mene legao onda bi ga samo malkice pomilkila po glavici i prestala. Vremenom se počeo oslobađati i kretati slobodno po sobi,ali ne i stanu. Nisam ga forsirala nego sam ga postepeno puštala u svaku sobu kako bi je upoznao. Danas hara stanom, trči stalno i neustrašiv je :D

Što se podizanja tiče, ja polako spustim ruku u kavez i onda ga milujem po tijelu i sve postepeno ga podižem. Moj se od samog početka nešto nije bunio, ali mu je trebalo vremena da se potpuno oslobodi dok ga nosim jer mi sva prsa izliže :D

Eto, ukratko, samo strpljenja i kao sa malim dijetom
slika
Lav
Kunić
Kunić

PostPostao/la teja287 » pon vel 24, 2014 17:30 pm

Dobrodošao :D
Evo iz prve ruke, moj kunic ima 2 i pol mjeseca, ja samo otvorim vrata od kaveza, i malo se odmaknem, dam mu prostora da sam izade kad zeli. Na podu imam tepih i skuzila sam da mu to pase, u hodniku je rjede jer su tamo plocice pa mu se sklize isto kao i s parketom. Kad ga zelim primiti u ruke onda uvijek pridem od naprijed, znaci da me on vidi, da se ne preplasi i lagano zavucem obje ruke pod njegove sape i lagano podignem, te kad je u zraku obavezno ga prislonim na sebe da se ne boji. On vani ima dosta prostora za trcanje, i napravila sam mu od kartonskih kutija "tunele" znaci samo sam izrezala rupe i on to obozava, stalno se provlaci.
Nadam se da ce ti pomoc
:zeko6:
Vlasnica ovnolikog patuljastog kunica imena Bobi i Westyja Lui
teja287
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan