kako preci sa posudice na pojilicu?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: kako preci sa posudice na pojilicu?

PostPostao/la altan » sub vel 05, 2011 0:17 am

;D ;D ;D ;D ;D ;D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » sub svi 07, 2011 19:01 pm

Kad smo dobili zeku, nismo imali apsolutno nista od opreme, pa je bio privremeno smesten u kavez za kanarinca.. ;D
Pio je vodicu iz neke posudice..par dana je bilo tako, a kad smo mu kupili veliki kavez, odmah sam kupila pojilicu..samo sam mu pokazala pritiskom na kuglicu da je tu vodica i bez problema je odmah poceo da pije..po meni su te pojilice zakon, pogotovo sto je nas zekan nestasko i sve zivo prevrne..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekoslav123 » sub svi 07, 2011 19:32 pm

Cule je napisao/la:Kad smo dobili zeku, nismo imali apsolutno nista od opreme, pa je bio privremeno smesten u kavez za kanarinca.. ;D
Pio je vodicu iz neke posudice..par dana je bilo tako, a kad smo mu kupili veliki kavez, odmah sam kupila pojilicu..samo sam mu pokazala pritiskom na kuglicu da je tu vodica i bez problema je odmah poceo da pije..po meni su te pojilice zakon, pogotovo sto je nas zekan nestasko i sve zivo prevrne..

isto je i sa cimom,bez problema pije iz pojilice,oduvijek pije iz nje... :wink: zeke su jako pametne zivotinjice,pa mislim kako se snadju u svakoj situaciji,da je tako i sa pojilicom.. :)
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Jura » sub svi 07, 2011 19:34 pm

moj je u početku imao posudicu. Kad smo mu kupili pojilicu s kuglicom odmah je skužio kako piti. Jedan dan mu se zaglavila pojilica i jadan je raikavao od žeđi dok mi nismo skužili. Drugi dan sam kupio pojilicu koja ima onaj štift koji treba pritisnuti gore (te se navodno ne mogu zaglaviti) i ostavio obije pojilice, pa ako jedna zašteka, uvijek ima drugu na raspolaganju. Na ovu sa štiftom se tek nedavno naučio piti i sad pije iz obije pojilice.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sub svi 07, 2011 20:17 pm

Jura je napisao/la:moj je u početku imao posudicu. Kad smo mu kupili pojilicu s kuglicom odmah je skužio kako piti. Jedan dan mu se zaglavila pojilica i jadan je raikavao od žeđi dok mi nismo skužili. Drugi dan sam kupio pojilicu koja ima onaj štift koji treba pritisnuti gore (te se navodno ne mogu zaglaviti) i ostavio obije pojilice, pa ako jedna zašteka, uvijek ima drugu na raspolaganju. Na ovu sa štiftom se tek nedavno naučio piti i sad pije iz obije pojilice.

Aj stavi fotku te druge pojilice..jer ja imam fobiju od tih pojilica pa moji piju stalno iz starih jer za njih znam da rade :rolleyes:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » sub svi 07, 2011 20:30 pm

Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sub svi 07, 2011 20:47 pm

a gdje si to uspio nabavit?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » sub svi 07, 2011 22:25 pm

pet centar zagreb cca 40 kn
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekoslav123 » ned svi 08, 2011 7:07 am

Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » ned svi 08, 2011 8:04 am

Ja sam imala toliko pojilica da vise ne mogu da nabrojim... Sve sto se moglo nabaviti osim
ove sto Altan pita gde je nabavljena.
Videla sam je u Pet Centru ali nisam htela vise experimentisati jer puno sam novaca dala na njih raznih, i imam sada jednu staru koja super funkcionise (imama vise takvih istiha ali ne funkcionisu sve isto), i ne menjam.
To je ovakva - http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... -boje.aspx

http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... 00-cc.aspx
Imala sam i ovo, isto ali nisam bas zadovoljna bila. Ne kaplje ali se jednom zaglavila i KRcko nije pio vodu ceo dan dok nisam proverila sto mu je ista kolicina tecnosti u njoj.

Ali Fop ima extra posudice, pojilice za ptice, ista je kao ova gore, ali dole je kao cinija. Dakle pojilica sa cinijom.
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... 00-cc.aspx
Ovo dole je dovoljno siroko.Extra stvar za zeke koje vise vole ciniju. Ne moze se prevrnuti a uvek cista voda.

Bjanka ne voli pojilicu jer ide manja kolicina vode i stalno je trese dok pije, pa joj ova vise odgovara, a Krcko koristi pojilicu.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » ned svi 08, 2011 8:50 am

I mi imamo ovakvu..bilo je raznih da se kupi, ali ja nekako najvise verujem jednostavnosti i za sad odlicno funkcionise..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » ned svi 08, 2011 10:14 am

Cule je napisao/la:

I mi imamo ovakvu..bilo je raznih da se kupi, ali ja nekako najvise verujem jednostavnosti i za sad odlicno funkcionise..

DA od svih koje sam kupovala, mislim pri tom na taj deo gde je kuglica i to kako se kace tj,pod kojim uglom su na resetki i kako ide voda, na to sam obracala paznju, ova je najbolja.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan