Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

sanjita je napisao/la:Nemojte se ljutiti ali samo jedno pitanje prije svega,zasto uzimate kunica ako ne moze biti sa vama,blizu vas i drzat cete ga na terasi ulaza u zgradu? ako se pokenja po kuci,oni imaju kuglice male,to se u sekundi skupi sa metlicom. Mozda bolje da razmislite jos jednom o svemu ako ce zivotinja uglavnom biti sama i splasena u gajbi. Osim toga ako prolazi puno ljudi onuda to ce ga dodatno stresirati. To su drustvena bica,njima prvenstveno treba covjek! drustvo,da nisu sami u nekom kutku zbog eventualnih par kuglica po tepihu.

Paklenko je napisao/la:sanjita je napisao/la:Nemojte se ljutiti ali samo jedno pitanje prije svega,zasto uzimate kunica ako ne moze biti sa vama,blizu vas i drzat cete ga na terasi ulaza u zgradu? ako se pokenja po kuci,oni imaju kuglice male,to se u sekundi skupi sa metlicom. Mozda bolje da razmislite jos jednom o svemu ako ce zivotinja uglavnom biti sama i splasena u gajbi. Osim toga ako prolazi puno ljudi onuda to ce ga dodatno stresirati. To su drustvena bica,njima prvenstveno treba covjek! drustvo,da nisu sami u nekom kutku zbog eventualnih par kuglica po tepihu.
Stalno cu ja bit kraj njega, tj vecinu dana. Igrat se s njim i to. Preko noci ce bit stalno u kavezu, a preko dana cu ga pustat na toj terasi koja je poprilicno velika i odmah je vrata do vrata do mog stana. Na vrhu zgrade je, stoga tu nitko ne dolazi osim mene, i jos dvoje troje susjeda koji stavljaju ponekad robu susit. Imam tu jos 2 male susjede od 5 i 7 godina i one ce se takodjer stalno s njim igrat. Nece on bit napusten. Dok malo uvjerim i razuvjerim mater, bit ce on i u stanu, ne brinite!

Paklenko je napisao/la:Hvala vam svima. Stvarno jos ne znam koliko je star, ono sam bubnuo otprilike. Sutra cu ga dobiti i napisati kakav je, koliko je star i slikati vam ga.
Takodjer cu mu sutra odmah pripremit kavez, kupit mu taj mix suhog voca, nabavit mu sijena puno i sve srediti. E samo jedno pitanje..jel WC mora biti u kavezu ili izvan?
I koliko mu otprilike trebam dnevno davati sijena, a koliko suhog voca? Zaokruzite mi na neke brojke jer kad mi kazete sto vise ovog sto manje onog ja ne znam koliko otprilike. I jel ima jos nesto vazno sto mi niste spomenuli mozda?
I da, probat cu nagovorit mamu da ga nakon par dana ili tjedana pocnemo drzati u stanu. Naviknut ce se i ona. Ja cu ga svako malo dovodit u stan pa cemo vidjet.
(ne znam sta ovo znaci al se dobro uklopilo)

...cini se ovako kao da se brines za omanjeg slona po napisanom al ono,zbilja nije sve tako komplicirano kako se cini sad na prvi mah ali isto tako neki ljudi misle da je zec ono,dosetas se do gajbe,bacis mu nekaj jest kroz resetke i to je to....ima tu puno stvari na koje treba obratiti paznju jer su vrlo krhki i probava im je osjetljiva. Zasada se skoncentriraj na to da bi bilo dobro da ima kvalitetnu hranu,sijeno i ona suha hrana za pocetak sto smo ti napisali i cista voda,to je to. Wc cistis kad vidis da ga je napunio i pustas ga i druzis se sa njime da nije sam i da bude sretan. Ako uocis kakav problem ili ti nije nesto jasno,javis se pa ce se rijesiti u hodu 

Paklenko je napisao/la:Well, naucio sam dosta.
Zeko mi je star oko 2.5-3 mjeseca, nije patuljasti nego onaj normalni. Sutra ujutro ga dobivam. Dakle, sutra idem takodjer nabavit sijena ujutro prije nego ga dobijem, kavez, a veceras idem kupit hrane (pelete? [koji bi se trebali sastojat od oko 25% vlakana i 16-22% proteina posto ce mi biti na balkonu u stanu)
Gledao sam u pet shopu hranu od Versele Laga, nema. Ima samo neka vitalarge tako nesto, pelete i jos neka ne znam koja marka ali uglavnom tamnoplavo-ljubicasto-bijela je kesica. Sad ne znam dal da uzmem to ili pelete ili oboje pa da mu dajem svega po malo?
Takoder moram uzet drvene pelete za WC veceras/ujutro.
Jel sam u pravu za sve sto sam rekao ili negdje grijesim?

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.