noktci

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: noktci

PostPostao/la renata » pon lip 06, 2011 18:44 pm

Dok su mali više grebu, jer su im noktići u razvoju i špičasti, a ne dugački! Budite realni i recite da im režete tako rano nokte zbog sebe, a ne zbog njih.
Mačkama čupaju nokte i ostaju žive i zdrave...no je li to u redu i humano?
Naravno da je, jer inače uništavaju namještaj, tepihe i sl... :mellow: Uh, iz ovoga bih mogla pravu raspravu razviti.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » pon lip 06, 2011 19:26 pm

podržavam renatino mišljenje....nemate tu kaj rezat,još bi lako mogli i živac povrijediti....zatupite noktiće rašpicom i riješen problem!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la renata » pon lip 06, 2011 19:37 pm

Aleluja!
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupili » uto lip 07, 2011 18:46 pm

Hmmm,ak sam ja dobro shvatila,to bi trebo biti odgovor na onaj moj post gore,mislim da niste skontali što sam ja htjela reći:/ Ja sam njemu rezala noktiće kad je imao 5 mj. 1. put.Zato što su mu bili dugački,predugački,ne zbog grebanja! Ja mislim zašto ne odrezati manjim kunićima,ne onim od 2 mj.,nego milsim na one 5 mj. pa nadalje,ako su predugački! A ovo za mačke-GROZNO!
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » čet lip 16, 2011 16:58 pm

Cule je imao jako ostre noktice, sva sam bila u straftama i svi su me gledali kao cudo jer sam ih najvise imala na dekolteu ;D ..ali ja sam te strafte s ponosom nosala.. :zeko3:
Prvih mesec dana je bio dosta zatvoren, dok se nismo uhodali, upoznali, obezbedili kucu, kablove i ostalo..ovih drugih mesec dana je uglavnom pusten i to po celoj kuci..kao munja tabana uz i niz stepenice, u kupatilu izvodi piruete, kuhinja mu je omiljena jer mi se tu mota oko nogu..i od tog odanja po citav dan, noktici nisu vise ostri..

Naravoucenije, pustiti zekana da puno seta i noktici se zatupe i potrose.. :wink:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Leonarda » čet lip 16, 2011 18:34 pm

Moj zeko ima tek 2 mjeseca a isto zna ogrepsti :D
Ali,moja preporuka je da se ide veterinaru da mu ošiša nokte,nego rezati sam,pa ga se može ozlijediti slučajno.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pet srp 15, 2011 16:02 pm

Nema tu puno nauke...postoje u pet centru male cvikcangice za noktiće...ako su noktići svijetli se lijepo vidi do gdje je prokrvljenost i naravno da mu nećete rezati nokte do daske :zeko7: ...to je kao da i vama netko odreže tamo gdje je meso...ako su noktići tamniji onda se lijepo ispod stavi baterija i problem riješen :zeko8: ja sam Damiru rezala nokte prvi puta s nekih 5 mjeseci i sada nedavno sa 8 mj jer mu ne mogu toliko istupiti rašpicom i iskreno to ga više nervira nego samo rezanje...noktici bi se kunićima trebali rezati jer ih oni u prirodi sami istupljuju a u stanu...da ne pričam o kavezu...nemaju mogućnost samostalno obaviti nužno...najveći problem je onaj noktić na zadnjim šapicama koji se zna skroz savinuti pa se zabosti u meso...zato je moja preporuka rezati ali zbilja nema potrebe često :zeko8:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Dejica » sub pro 03, 2011 22:08 pm

Pozdrav svima...

Koliko duzina otprilike noktiju je normalna?

Mojoj Pufinici su noktici oko 1cm dugacki, sad ne znam koliko bi smela najvise da joj skratim?
Dejica
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » sub pro 03, 2011 22:27 pm

ovdje je sve lijepo objašnjeno

viewtopic.php?f=7&t=107

:)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cule » čet ožu 08, 2012 9:47 am

Ja sam juce Culetu prvi put samostalno isekla noktice i bas sam ponosna..umotala sam ga u peskir i jedan deo mu stavila i preko glave, tako se fino smirio, pa sam mogla na miru da mu fino skratim jedan po jedan..ima tamno smedje nokte, pa je baterijska lampa zaista bila od velike pomoci, jer se u protivnom nista ne vidi..

Posle rezanja noktica, castio me jednim zecoplesom.. ;D
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » čet ožu 08, 2012 21:18 pm

Damir je sinoc isto imao manikuru/pedikuru nakon što me podrapao po vratu da su me svi pitali tko me napao :D hahahahahahaha a što ne volirezat nokteeeeee, ali poslje uvijekbude happy ;)
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Nebojša » ned ožu 25, 2012 19:58 pm

na koliko se vremenski režu nokti,Nonetu su baš veliki :P
Nebojša
Zečić
Zečić

PostPostao/la science.fiction » sri srp 04, 2012 16:15 pm

bok, imam mali problem :)

moj zeko ima 8 mjeseci i noktice zrele za rezanje :) no, buduci da je prilicno zivahan, mislim da bi bilo bolje da to 1.put obavi netko strucniji od mene, pa sam mislila ici vetu da ih on sredi. medutim, zeko bas i ne obozava da mu se diraju sapice (pogotovo ne straznje), nisam sigurna ni kak ce to vet izvesti. jedan je rekao da bi ga stavio malo pod narkozu?!? :omg: nije li to malo prekrajnja opcija samo za rezanje noktica? i po tome bi morao pod narkozu onda svaki put samo za nokte?? :blink:

al s druge strane stvarno znam da nema sanse da ce se dat nepoznatoj osobi... neznam, mozda mu se svidi vet, al prije nego odemo na zahvat :D , htjela sam provjeriti dal je netko imao slicnu situaciju?

hvala na pomoci :)
science.fiction
Kunić
Kunić

PostPostao/la Renato » sri srp 04, 2012 16:33 pm

Mi nemamo problema sa rezanjem noktica ali jednom prilikom nas veterinar mi je rekao da je imao slucajeve kada je zeko morao biti pod blagom narkozom da mu se to obavi!
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet srp 06, 2012 2:32 am

nikakva narkoza! svakom zeki se mogu odrezat noktici bez problema..samo naravno za prvi put bi ti netko trebao pokazat kako..odakle si?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan