Drveni peleti-GDJE?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Drveni peleti-GDJE?

PostPostao/la markiza » čet vel 14, 2013 7:57 am

Moj zeko neće da sedi samo na peletima i da piški i kaki, nema šanse :nenene: Uvek moram nešto da mu stavim preko peleta, inače ako ne stavim, on se popiški ispred wc-a :ljut: Izgleda da su mu ti peleti grubi za njegovu guzu ili je moj zeko gospodin čo'ek? :hm: :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la wildflower » čet vel 14, 2013 15:16 pm

Fina guzica :zubko:
Možda mu guza ne stane u wc? Moj Ozzy ima malo poveću pozadinu, pa uđe cijeli u wc ali piški pored wca siroče. Tu i tamo pogodi, ali većinom ne :zeko7: Dok s kugličarenjem nemam problema, to uredno u wcu obavlja.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » čet vel 14, 2013 15:57 pm

wildflower je napisao/la:Fina guzica :zubko:
Možda mu guza ne stane u wc? Moj Ozzy ima malo poveću pozadinu, pa uđe cijeli u wc ali piški pored wca siroče. Tu i tamo pogodi, ali većinom ne :zeko7: Dok s kugličarenjem nemam problema, to uredno u wcu obavlja.

pa kupi mu onaj macji wc..samo onu kadicu..ima dovoljno malih da stanu u kavez, a veci su od tih kutnih
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet vel 14, 2013 21:36 pm

Ma stane njemu guza u wc nego sto je on fini gospodin :slatkis: pa nece da sedne na pelete. Stavljala sam mu pelete i u wc i ispred wc-a nema sanse, samo se popiski ispred negde gde nema peleta :zubko: i gotovo :DDDD a cim mu prekrijem pelete normalno piski u wc-u i onda sam se tako i ja uklopila sa finom guzom :rolleyes: :kekmig:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » pet vel 15, 2013 7:57 am

Mi imamo taj mačji wc, peleti su u njemu (btw za riječane Bauhaus, drive in dio, 25 kn-15 kg) i primjetila sam da jedino kad mi se dogodi da se wc "napuni" (peleti budu mokri) onda ona neće unutra, nego se popiša pored. To se dogodilo samo par puta i čudila sam se zašto piša pored wc i shvatila da je mala čistunka.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet vel 15, 2013 8:26 am

Ja sam isto mislila da ako se popiski na pelete da nece opet da staje na njih al on nece ni na sveze pelete :zubko: a menjam mu ih non-stop u wc-u. Idem svako malo da vidim jel piskio pa menjam, al dzabe ni na novo promenjene nece da sedi prosto mu to ne odgovara odnosno (da me izvinete) njegovoj velicanstvenoj guzici :zeko5: :keki:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malisa.simba » pet vel 15, 2013 12:15 pm

ja imam mačji wc da guza lijepo stane unutra i natrpam više peleta tako da mu nikad nije mokro. Simba je odmah htio i piškiti i kakati na njima, sunce moje malo :zekojubav:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet vel 15, 2013 22:48 pm

Blago tebi :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la wildflower » ned vel 17, 2013 21:10 pm

altan je napisao/la:

pa kupi mu onaj macji wc..samo onu kadicu..ima dovoljno malih da stanu u kavez, a veci su od tih kutnih

Jesam, nije bilo druge :)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » pet vel 22, 2013 6:06 am

markiza je napisao/la:Ja sam isto mislila da ako se popiski na pelete da nece opet da staje na njih al on nece ni na sveze pelete :zubko: a menjam mu ih non-stop u wc-u. Idem svako malo da vidim jel piskio pa menjam, al dzabe ni na novo promenjene nece da sedi prosto mu to ne odgovara odnosno (da me izvinete) njegovoj velicanstvenoj guzici :zeko5: :keki:

Izvini ali meni ovo zvuci kao prvoklasno mucenje, ne bih tako izdrzala ni mesec dana.. zamisli ne budes kuci ceo dan i on u medjuvremenu natopi tu krpicu koju mu stavljas i nastavi da ide tu na wc jer ti nisi tu da zamenis.. ta mokraca ce mu izjedati kozu, moze da dobije zuljeve od toga posle nekog duzeg perioda.. jer realno i u toku dana ima dosta situacija kad prosto zaboravis na to i zanemaris..
Mozda kad bi pokusala i stavila npr seno preko njih (malo cisto da pokrije) i da tako bude neko vreme i postepeno da ga smanjujes dok na kraju ne ostanu samo paleti.. :hm:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pet vel 22, 2013 7:18 am

Pa mogu probati to sa senom to ti je dobra ideja :thumbup: samo sto se bojim da ne krene to seno da jede :hm:
U principu iako se desilo dok smo na poslu da natopi krpicu on opet se posle popiski negde u kavezu ili ode u susednu prostoriju i piski u nekom cosku, on sam nece sesti u mokro ali nevezano sad za to isprobacu ovo sa senom. Mada i ti peleti sto sam kupila isto mi se ne svidjaju, kad sklonim tu krpicu, i pogledam, ti peleti koji su natopljeni mokracom se svi okrune i skoro su kao i piljevina, tako da ne znam kako bi izgledalo ako bi piskio samo na pelete iako sedne na te okrunjene onda bi mu opet, guza bila prljava? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mrvica » ned vel 24, 2013 8:35 am

Nece jesti popisano seno, nemas brige!
Peleti se izmrve kad se nakvase, to je normalno, ali i dalje zadrzavaju vlagu u sebi i nece se zekan uprljati ili smociti. Zato su najbolji!
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lana_L » pet ožu 22, 2013 11:10 am

Ima li tko iskustva sa kupnjom peleta u Dubrovniku?? ja sam koliko mi se cini iscrpila sve izvore peleta i kupila cijele zalihe pelata u maxi konzumu.. sada ide toplije vrijeme i moramo se osigurat.. ima li tko kakav savijet??
Lana_L
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet ožu 22, 2013 12:29 pm

ako imas neki Bauhaus, Baumax ili nesto slicno, tamo bi trebalo biti..samo se onda osiguraj jer preko ljeta znaju nemat nigdje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lana_L » pon ožu 25, 2013 14:31 pm

To je problem sa Dubrovnikom, nema velikih trgovackih lanaca, nista!! najblize je u Metkovicu ali i oni ih malo imaju, malo nemaju... :zeko10: ma smislit cemo nesto. ako vam padne koja ideja kako do peleta slobodno pisite... :zeko3:
Lana_L
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan