kopanje u wcu

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

kopanje u wcu

PostPostao/la zecofan » sri vel 19, 2014 19:56 pm

Problem je taj što navečer oko 10h počne ludovanje po kavezu i kopanje po wc-u. Zekonja kopa po podu, a njegova ženica po wc-u. Ne bi to bio toliki problem da se tim kopanjem po wc-u ne napravi takav nered i kaos što me izluđuje.
To traje određeno vrijeme, malo se onda smire, pa ih spremimo za spavanje - večera, i zatvaramo im kavez. A onda ujutro, i to svako jutro, nađemo cijeli kavez zasut sadržajem iz wc-a. To kopanje traje skoro pa cijele noći, glasno je i ujutro je sve užasno prljavo i neuredno. Ima li pomoći tome? Kako ju naučiti da ne kopa po wc-u? Ima li nade uopće?
Da li vaši kopaju po wc-u?
zecofan
Zečić
Zečić

Re: kopanje u wcu

PostPostao/la wildflower » sri vel 19, 2014 20:15 pm

Pusti ih vani cijelu noć.
Oni su manje više noćne životinje i dosadno im je u kavezu. Ako imate mogućnosti, pustite ih.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zecofan » sri vel 19, 2014 20:25 pm

wildflower je napisao/la:Pusti ih vani cijelu noć.
Oni su manje više noćne životinje i dosadno im je u kavezu. Ako imate mogućnosti, pustite ih.

Nažalost, ne možemo ih pustiti zato jer se bojim da bi sve uništili, a i mislim da ne bi uspjeli niti jednu minutu odspavati.
Dok je on bio sam, bio je puno bolji i manje "zločest", a otkad je došla ona, pokupio je te neke loše navike od nje i sad su zajedno zločesti. I zato ih ne mogu pustiti bez nadzora..
Niti im je taj kavez mali, to je ručno rađeni kavez dimenzija 1x1,5m, imaju i tunel unutra..
stvarno ne znam šta da radim, on nikad nije bio takav (kad je bio sam)..
zecofan
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » čet vel 20, 2014 0:16 am

Zar nema ni neki hodnikić u kojem bi mogli biti?

Ah da, to su te "dobre" navike koje pokupe jedni od drugih :D
Moj Ozzy je znao prije čitav sadržaj izbacit iz wca, al kako mu je došla ta ideja tako je i ošla.

Oni inače vole kopat i peglat a znaju kopat i kad su nezadovoljni. Vjerojatno im ne paše jer su zatvoreni.

Da vas utješim moji su stalno al stalno vani, skupa s njima je i činčila koja je glavni hahar. I znaju dosta po noći uljetavat nama u krevet al srećom nama to ne smeta, navikli smo se na nepodopštine. No često znaju i spavat cijelu noć, pa ih pred jutro šine žuta minuta :)

Naviknut će se nakon nekog vremena da su noću zatvoreni. A za sada se i vu morate naviknuti na kopanje :)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la R.R. » čet vel 20, 2014 9:57 am

a da im pokusas staviti nesto drugo za demoliranje u kavez, recimo kartonsku kutiju sa 2-3 otvora i napunis je rolama papira, piljevinom, sijenom, krpama?
da li spavaju puno tokom dana?
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la zecofan » čet vel 20, 2014 19:15 pm

wildflower je napisao/la:Zar nema ni neki hodnikić u kojem bi mogli biti?

Ah da, to su te "dobre" navike koje pokupe jedni od drugih :D
Moj Ozzy je znao prije čitav sadržaj izbacit iz wca, al kako mu je došla ta ideja tako je i ošla.

Oni inače vole kopat i peglat a znaju kopat i kad su nezadovoljni. Vjerojatno im ne paše jer su zatvoreni.

Da vas utješim moji su stalno al stalno vani, skupa s njima je i činčila koja je glavni hahar. I znaju dosta po noći uljetavat nama u krevet al srećom nama to ne smeta, navikli smo se na nepodopštine. No često znaju i spavat cijelu noć, pa ih pred jutro šine žuta minuta :)

Naviknut će se nakon nekog vremena da su noću zatvoreni. A za sada se i vu morate naviknuti na kopanje :)

e kad bi ova moja tako, samo odjednom prestala s tim.. al se bojim da se to neće desit. i ona izbaci cijeli sadržaj wc-a van.. bude takav kaos u kavezu da je to prestrašno.

oduvijek su bili zatvoreni noću tako da tu nije bilo neke promjene. zapravo je ona donijela te neke "nove" loše navike, premda u početku nije kopala po wc-u. voljela bi da ju mogu nekako preusmjerit na nešto drugo.

R.R. je napisao/la:a da im pokusas staviti nesto drugo za demoliranje u kavez, recimo kartonsku kutiju sa 2-3 otvora i napunis je rolama papira, piljevinom, sijenom, krpama?
da li spavaju puno tokom dana?

sve što je takvog tipa bilo u kavezu je uništeno (to nije problem), ali i pojedeno tako da im takvo nešto ne smijem staviti jer ih samo vidim kako žvaču pa se bojim da ne bi dobili začep.
ali preko dana puno spavaju, to je istina, i onda noću polude. ne bi bio problem to kopanje samo da to ne radi u wc-u jer ujutro je sve toliko prljavo i neuredno da je to strašno.
zecofan
Zečić
Zečić

PostPostao/la eufifnilar » uto lip 10, 2014 3:20 am

Tommy was four, and he liked pictures very much, but he was very bad at drawing.One day he wanted to draw a picture of his father, when he looked at the picture he had drawn, he was not happy. “Well,” he said to his father at last, “I will put a tail on it and make it a monkey.”
eufifnilar
Kunić
Kunić

PostPostao/la teja287 » uto lip 10, 2014 21:00 pm

To je i moj poceo radit, mislila sam prvo da mu smeta jer nije cisto, svaka 2 dana mu praznim. No poceo je i cim mu stavim cisti wc...
Vlasnica ovnolikog patuljastog kunica imena Bobi i Westyja Lui
teja287
Zečić
Zečić

PostPostao/la Foxy » uto lip 17, 2014 10:07 am

Mi smo riješili problem kopanja u wc-iću na način da sam stavili metalnu rešetku koja je savijena sa sve četiri strane i ima po sredini još pojačanje. Pokriva dno wc-a i izdignuta je cca 2 cm od dna wc-a. Rupe na rešetki su cca 1x1 cm. Na taj način ne mogu doći do peleta jer su ispod rešetke, oni obavljaju sve na rešetki pa ne dolaze u kontakt s kuglicama i mokraćom što se pokazalo dobro jer Zvonko ima žuljeve koje ne može više iritirati mokraća.
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan