Najsretniji zeko

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Najsretniji zeko

PostPostao/la Moo » sri ožu 26, 2014 15:44 pm

Dragi zekoslavci, hvala bogu, nemam nikakvih problema, zeko je odlično, bolje nego svi mi skupa :zeko1:

No voljela bih s onima koji tek razmišljaju o nabavi jednog zekana ili su ga upravo nabavili podijeliti neka ugodna iskustva.

Dakle, krenimo redom. Patuljasti kunić Moo u naš je dom stigao početkom 12. mjeseca prošle godine. Brzo se prilagodio, osvojio stan, a prvenstveno naša srca. Ubrzo ga je uhvatio pubertet, na red su došli problemčići s piškanjem, pa smo obavili kastraciju u Bubi (svima ih toplo preporučujemo). Nakon toga, zekan se poprilično smirio.

U međuvremenu je išao i na more. Po cijele je dane spavao i ljenčario, a ujutro i navečer cijelo je dvorište bilo njegovo. U početku sam ga na dvorište koje je jako veliko puštala samo s oprsnicom na njemu, no budući da se svim silama trudio pregristi ju i skinuti, odlučila sam probati bez nje. I tako je zekan jurcao po cijelom dvorištu potpuno slobodan, sretan i bez oprsnice. Niti jednom se nije dogodilo da je negdje pobjegao gdje ga nismo mogli pronaći, uvijek se šmucao tu negdje, gdje nas vidi, ili barem čuje, a kad bi mu bilo dosta, lijepo bi sjeo pred vrata i tražio u kuću. Na isti je način, s druge strane vrata, sjedio kada vani ne bi bilo toliko vruće i kada bi htio van.

Baš negdje kada sam se vratila s mora, čitala sam na Forumu da neki svoje zekane drže cijelo vrijeme na slobodi. Koliko god sam htjela pustiti Mooa, priznajem da sam bila jako skeptična. No rekla sam, ok, idemo probati. I evo, od tog dana, već dobrih 6 mjeseci, zeko Moo nije bio zatvoren niti jedne jedine minute. I tako sam sretna zbog njega jer je to sada doslovno drugi zeko. Više uopće nije nervozan (ok, ne voli baš kad ga netko krene mrcvariti, a on si je baš odlučio prileći, ali to je već razmaženost, a ne nervoza) niti ima problema s piškanjem niti ima ikakve brige na svijetu. Cijeli mu je stan na raspolaganju, skakuće, izležava se, uživa u svojoj slobodi i čeka lijepo vrijeme da ponovno malo protrči nekim dvorištem.

Tako da, eto, koliko god skeptični bili, slobodno pustite svoje zekane. Nisu oni baš toliko nestašni koliko djeluju na prvu :zeko8:

Naravno, osigurajte kablove i uklonite sve potencijalne opasnosti, no osim toga, doista nemate brige. Možda se u početku, dok se potpuno ne privikne, još koji put dogodi nezgodica s piškanjem, no bože moj, i mi smo piškili posvuda, pa smo se naučili. A kad smo već kod toga, budući da ni nije u gajbi, gajbicu ima malecku, dovoljnu za vodu, sijeno i hranu, a wc mu niti nije unutra. Wc s peletićima mu stoji u hodniku kraj ulaza u kupaonu. To je mjesto koje je sam odabrao (moguće da je zbog blizine našeg wc-a, no možda samo umišljam) i gdje isključivo obavlja nuždu. Čak jako puno puta dođe na wc čim ja odem na svoj wc, zavali guzu u peletiće i obavlja posao i gleda me. I kad sam ja gotova, gotov je i on. Zatrese repićem i odhopsa dalje. Makar popiškio dvije kapi i istisnuo dvije kuglice, ako ja ili dečko sjedimo na wc-u, mora i on. Pa nek netko kaže da nisu inteligentni! Pametnjaković moj medeni!

I eto, za kraj, ako ovo čita netko tko još uvijek ima nedoumica oko zeke, moja topla preporuka je da zaboravite na nedoumice. Zeko je najbolji ljubimac kojeg možete imati! :zeko3:
Moo
Kunić
Kunić

Re: Najsretniji zeko

PostPostao/la teja287 » sri ožu 26, 2014 17:36 pm

Moj je isto vecinu dana vani, pustam ga kad god mogu. Al na tezu stranu sam naucila to s kablovima :zekoo7: moj zeko OBOZAVA apple kablove, ove jeftine od zvucnika ili struje nece ni pomirisat. Al dva od tri applova je progrizo skroz. Rupa kroz koju se oba puta provuko je tolko mala da ruku nemogu zavuc, al on je uspio ne samo provuc se nego u zaletu skocit kroz nju. I u roku od pet sekundi progrizo kablove. Ovaj zadnji cuvam ko oko u glavi. Inace, sve super skakuce po vani satima
Vlasnica ovnolikog patuljastog kunica imena Bobi i Westyja Lui
teja287
Zečić
Zečić

PostPostao/la Moo » sri ožu 26, 2014 18:29 pm

Moj nije tako fina guza, njemu svaki kabel valja. Jednom se uspio zavući iza komode od televizije (sami smo krivi što nismo dovoljno dobro zaštitili potencijalne ulaze) i ubio je apsolutno svaki kabel koji je iza pronašao, od interneta, od rutera, od televizije, od telefona, ma apsolutno svaki. A onda sam lijepo pospremila sve kablove u jednu vrećicu i pravac Elipso! :zeko7:
Moo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Sendi » sri ožu 26, 2014 20:54 pm

Moj zekic je jednom pregrizao punjac od telefona i to iz inata :D posle toga sam neke kablove zastitila a sta nisam mogla stavljala sam grancice, vremenom je prestala da prilazi kablovima :)
slika
Sendi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bombica i ja » sri ožu 26, 2014 22:40 pm

teja287 je napisao/la:Moj je isto vecinu dana vani, pustam ga kad god mogu. Al na tezu stranu sam naucila to s kablovima :zekoo7: moj zeko OBOZAVA apple kablove, ove jeftine od zvucnika ili struje nece ni pomirisat. Al dva od tri applova je progrizo skroz. Rupa kroz koju se oba puta provuko je tolko mala da ruku nemogu zavuc, al on je uspio ne samo provuc se nego u zaletu skocit kroz nju. I u roku od pet sekundi progrizo kablove. Ovaj zadnji cuvam ko oko u glavi. Inace, sve super skakuce po vani satima

I moja je pojela SVAKI apple kabl, punjace i slusalice... ostalo je ne zanima uopste
Bombica i ja
Kunić
Kunić

PostPostao/la teja287 » čet ožu 27, 2014 9:27 am

Bombica i ja je napisao/la:
teja287 je napisao/la:Moj je isto vecinu dana vani, pustam ga kad god mogu. Al na tezu stranu sam naucila to s kablovima :zekoo7: moj zeko OBOZAVA apple kablove, ove jeftine od zvucnika ili struje nece ni pomirisat. Al dva od tri applova je progrizo skroz. Rupa kroz koju se oba puta provuko je tolko mala da ruku nemogu zavuc, al on je uspio ne samo provuc se nego u zaletu skocit kroz nju. I u roku od pet sekundi progrizo kablove. Ovaj zadnji cuvam ko oko u glavi. Inace, sve super skakuce po vani satima

I moja je pojela SVAKI apple kabl, punjace i slusalice... ostalo je ne zanima uopste

Imamo zeceke koji imaju neki problem s appleom haha
teja287
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet ožu 28, 2014 14:30 pm

Zastite kablove jer bi moglo biti plakanja, a pritom ne mislim za kablom. To sto zeko nesto nikada nije ne znaci da i ne bude.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bubica » pet ožu 28, 2014 17:56 pm

Dajte ljudi, nemojte se zezat! U Bauhausu kupite crijevo za zalijevanje vrta, prerezite ga i uvucite kablove.
Nema toga kabla koji se ne moze tako zastititi. Niti je skupo, niti komplicirano, a moze spasiti zecu zivot!
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la teja287 » pet ožu 28, 2014 18:08 pm

Moji su bili istekani oba puta, ali na podu pa je uspio progrist ih. Al sad sam sve zastitila i nemoze iza kreveta nikako!
teja287
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bombica i ja » sri srp 16, 2014 11:50 am

teja287 je napisao/la:Moji su bili istekani oba puta, ali na podu pa je uspio progrist ih. Al sad sam sve zastitila i nemoze iza kreveta nikako!

Moji su bili uredno slozeni, na radnom stolu, ali nista nije previsoko za Debelu... sada su u drugoj sobi kod brata gde se ona nije jos usudila uci :D
Bombica i ja
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lav » pet kol 22, 2014 23:24 pm

U početku je znao grickati kablo ali budući da sam tad konstantno išla za njim i posmatrala ga, svaki put kad bi prišao kablu da ga gricne zapljeskala bi dlanovima i glasno rekla "NE". Nekad bi me poslušao,a nekad kad se ogluši na moju opomenu onda ga dignem i vratim u kućicu. Vremenom je skontao sam da svaki put kad krene grickat ide u kuću i prestao je skroz. Nemam s tim problema skoro godinu dana.
slika
Lav
Kunić
Kunić

PostPostao/la terminator » uto lis 07, 2014 8:10 am

Moj obožava telefonske kablove toliko da već više od pola godine nemam fiksni telefon u kući (pregrizao je kabel, a ja sam jednostavno prelijen da kupim novi). Također prije malo više od godinu dana dok je inženjer obavljao redovitu inspekciju kablova pregrizao je produžni pa ga je "zapnula" struja dobrano (tada sam ga zvao Joker dok mu to nije zaraslo). Sva sreća da se tijekom tog incidenta nije došlo do većeg sranja :hm:
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la cuci » pon ruj 07, 2015 21:44 pm

Moo je jako lijepo napisala o svom kuniću, lijepo za pročitati. Izgleda da je zadovoljan, ali sretan može biti samo ako nije sam. Svi vi koji niste vidjeli kunića s drugim kunićem ne možete znati što je kunićja sreća, koliko god da vam izgleda da su s vama sretni, pravo sretni su samo s partnerom.
[img]http://up.picr.de/23050866uq.jpg[/img]
cuci
Kunić
Kunić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan