KAKO NAUCITI KUNICA DA NE "UNISTAVA" NAMJESTAJ?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: KAKO NAUCITI KUNICA DA NE "UNISTAVA" NAMJESTAJ?

PostPostao/la sanjita » uto lip 21, 2011 20:13 pm

Ako nisi sigurna dal jede il ne radije mu nemoj davati.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » uto lip 21, 2011 22:05 pm

Cule obozava praviti konfete od casopisa..i ako mu to dam, namestaj je bezbedan..a ne jede, pratila sam ga..
Ako nekom trebaju konfete, otvaram proizvodnju.. ;D
Kojom brzinom ih pravi, mislim da mu ni masina nije ravna..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la laura_sb » čet lip 23, 2011 9:47 am

Lilly uopće ne grize namještaj niti kablove (svi su mi po podu rašireni i to nju uopće ne zanima) .. valjda zato što je stalno u centru pozornosti, stalno se netko igra s njom i mazi ju...nema potrebe valjda, nemam pojma. jedino kavez grize kad je ljuta :P

stavljam joj i stalno neke grančice i igračke po sobi pa ona to traži i čeprka i onda to gricka :zeko3:
laura_sb
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » čet lip 23, 2011 9:56 am

Peka je dobrica pa ne unistava jedino je malcice izgrickao drveni sto al nije pojeo drvo.Pogrickao je jedan tunel koji je imao dok je bio mali sad sam htela da mu kupim drugi ili da ja napravim cini mi se da su oni kupovni od materjala koji se lako da pogrickati :wink:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonarda » sub lip 25, 2011 15:20 pm

laura_sb je napisao/la:Lilly uopće ne grize namještaj niti kablove (svi su mi po podu rašireni i to nju uopće ne zanima) .. valjda zato što je stalno u centru pozornosti, stalno se netko igra s njom i mazi ju...nema potrebe valjda, nemam pojma. jedino kavez grize kad je ljuta :P

stavljam joj i stalno neke grančice i igračke po sobi pa ona to traži i čeprka i onda to gricka :zeko3:

Da i moj je uvijek u centru pažnje ;D A kada ga jednom nisam mogla pustiti van iz kaveza,poceo je gristi one šipke od kaveza pa sam ga na kraju morala pustiti :rolleyes:
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Žgembo Žgembic » sri vel 22, 2012 2:56 am

Zgembo doduse je poslusan,odaaziva se na ime cak,kad kazem u sobu, jest da s emalo slomim oko toga al je dobar uci nekad iz prve ide u sobu itd...tako i ajde zgembo u kucicu kucicu ..on udje ... pozdravila sam se s 2 punjaca koja je presjeko ,pa sa web cemra ... peskire je izreseto ... namjestaj jos nije poceo doduse nekako pazim sta radi uvijek mi je na oku .... on je jedna mala slusalica .. a za ovo zapisavanje po namjestaju se ne slazem nikako... morate se malo potrudit oko toga ... morate mu na neku nacin staviti na zanimaciju wc prostor ili kad vidite da je rasirio zadnje noge i digao usi ali malo rasirene i njegiva napregnuta faca znajte da radi nesto odma ga premjestite s tog mjesta na mjesto gdje treba izvrsiti nuzdu,a kao zanimaacij mozet eda koristite neki sareni komadic tepiha,bebinu pelenu, ... to par puta ponovite ali ga drzite na oku ... moj zgembash ima 2 mjesta na kojima vrsi nuzdu to je u kucici u wc i kad je pusten u kuhinji kod balkonskih vrata u cosku ... a kako da ne unistava kablove tu nema pomoci osim razvest struju i ostale kabelske uredjaje po plafonu :)
Žgembo Žgembic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lu-Lu » uto srp 24, 2012 7:47 am

Pozdrav svima! :)
Naime bas kad sam mislila da ni vini nece unistavati namjestaj kao ni njofra,on je sinoc poceo da gricka dno vrata velikog plakara.Prvo sam mu dala tu gdje grickao,sijeno.Ali nista on je pojeo i nastavio sa grickanjem. :krpa: Najveci problem je bio sto se to desavalo u 1 navece :dragonn-ccc-e: .Ja njih inace ne zatvaram vec jedan bude u jednoj sobi a drugi u drugoj jer vini nije kastriran.I zao mi ih je zatvarati nekako a i do sad nije bilo nikakvih problema.Pa sam sve sto je mogo tu poredala tako da on vise nije mogao grickati. Ali sta da radim dalje?Danas sam planirala da budem sa njim skoro cijeli dan u sobi pa ili da ga odvrcam od toga ili da mu uvijek za zamijenu dam grancicu.A navece da li da ga zatvaram?
Help!Unaprijed hvala :)
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » uto srp 24, 2012 9:27 am

Mišljenja se razilaze, ali ja osobno, iz iskustva, mislim da zekane treba zatvoriti po noći. Nauče daleko više cijeniti slobodu, ovako se razmaze i samo bude problema.. postanu obijesni, kao i ljudi kad nečega imaju previše. Ne mora biti da će se preko noći riješiti problem s namještajem, ali sigurno će pomoći. Moji su noću zatvoreni (svaki u svojoj gajbi jer dečko naskakuje curu), cijeli dan pušteni, a povremeno ih po noći pustimo kao nagradu i izlet. I sve štima, namještaj im nije zanimljiv. Nagalamit ćeš se i nanatjeravati ih dok ne nauče, al to je tak ;D sve je to dio odgoja. Samo nemoj popuštati, jer tu te skuže i onda si gotova. Mali su pravi manipulatori :dragonn-ccc-e:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lu-Lu » uto srp 24, 2012 9:44 am

U redu hvala ti puno! :zeko3: I ja sam prvo mislila da ih po noci zatvaram ali onda im ih nesto bilo zao :rolleyes: Da gricka sam vidjela po noci e sad po danu nisam primjetila...ali u pravi si od sad cu zatvarati male lopove :dragonn-ccc-e: .Sad ode od vinija naoruzana grancicama jabuke razotkriti plakar pa da vidio hoce li ako krene grickanje plakara zamjenim grancicom.Sad sam barem po noci rjesila problem.A i kavez nije mali mogu se u njemu kretati :)
Jos jednom hvala ti puno ars,spasila si me! :zeko3: :zeko3:
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » uto srp 24, 2012 9:46 am

Ma ništa. :) Znam kako je to, obožavaš ih, sve im želiš dati, i da ti hodaju po glavi, ali u principu nije to dobro ni za njih.. kao i s malom djecom, mora biti neke discipline da bi uživali u onome što im je dano.
:blush:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lu-Lu » uto srp 24, 2012 13:18 pm

U pravu,bas je tako :hm: .Slazem se s tobom :)
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zvonky » pet kol 24, 2012 8:19 am

Svima lijepi pozdrav,

Nova sam i ponosna vlasnica malog ovnolikog kunića. Zanima me, po pitanju igračka i odvlačenja pažnje sa namještaja, kada mu mogu dati grančice lijeske?Naime ubrala sam ih prije 1 mj, ali bojim se ba možda nisu još dovoljno suhe, Zvonky ima uskoro 3 mjeseca, a lijeske su deblje, promjera 1-2 cm?
Hvala vam unaprijed na pomoći!
zvonky
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pet kol 24, 2012 10:28 am

Pozdrav, dobrodošla! :)

Mislim da mu možeš dati te grančine, nesmiju biti ni presušene. Možda će mu biti malo predebele, probaj ubuduće uzeti tanje grančice, da mu bude lakše za grickanje. Do 6 mjeseci starosti mu ne smiješ davati sviježe grančice, a kad navrši mu možeš polako uvoditi svježe grančice jabuke i liješnjaka (sve ostale grančice moraju biti osušene). Jesi sigurna da grančice nisu špricane ili da ne rastu blizu ceste?
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zvonky » pon kol 27, 2012 10:16 am

Hvala na odgovoru. Svhatila :D , grančice su totalno sigurne, ubrala kod mojih roditelja, i prije nego smo zeku kupili, baš iz tog razloga :zeko1: , sad još da ga navučem na grančice :zeko7: da se igra s njima.
zvonky
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon kol 27, 2012 11:12 am

Super! Napravi temu i stavi par slikica zeke, da ga vidimo. :)
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan