IV@N@ je napisao/la:ne kontam zašto ljudi uopće udome živinu ako ju misle držat izoliranu na balkonu?
kod mene su svi u kući i spavaju sa mnom na krevetu i sve i da imam dvorište opet bi bili u kući na toplom.
ne znam, ja volim napraviti razliku između životinje i čovjeka, pa ne spavam s Hefom u krevetu. ne razgovaram s njim i općenito se ne odnosim prema njemu kao prema čovjeku, jer on to i nije.
Isto tako ne vidim ništa loše u tom da se životinja drži na otvorenom, ako za to postoje dobri uvjeti. Koliko sam čuo nema nikakvih problema da zeko prezimi vani, ali u tom slučaju treba stalno biti vani i treba mu osigurati adekvatan zaklon.
Da se ne bojim kvartovskih mačaka, Hef bi živio u mom vrtu i imao bi puno više slobode. Držati životinju na balkonu je isto kao da ju držiš u malo većem kavezu.
Meni je opet nezamislivo da držim doma životinju zato da ju mogu gledati u kavezu. ...pa najveće veselje je vidjeti malog klempavca kako luta po stanu , pa malo trči , skače, njuška i radi pizdarije.
Zapravo sam ja u globalu protiv držanja životinja kao kućnih ljubimaca. Mislim da je životinji mjesto u njenom prirodnom okruženju. Hefa sam dobio i prvo ga nisam htio uzeti. Onda sam shvatio da mu je alternativni smještaj gajba kod nečije bake na selu i vjerojatno na kraju i lonac ili u najboljem slučaju život u gajbi, pa sam rekao da ovaj ipak ostaje kod mene i tu će dobiti svu slobodu koju mu ja mogu pružiti. Volim misliti da mu ništa ne fali, ali ja to zapravo ne mogu znati. Sigurno bi bilo lijepo da ima zeca za društvo, ali ne želim još jednu životinju osuditi na život s ljudima.
Tako sam došao na glas nekog tko ne voli životinje i sad se svi čude kako se trudim da Hefu bude lijepo, a ja zapravo mislim da volim životinje više od svih vas koji ih držite kao ljubimce. Sad sam i ja jedan od vas, pa više nemam pravo glasa po tom pitanju.