Nakon koliko su vam dali da ih mazite?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Nakon koliko su vam dali da ih mazite?

PostPostao/la warped » sri kol 25, 2010 16:51 pm

Zanima me koliko je vašim zvekanima trebalo da vam dopuste da ih mazite? Ili bar dirate...

Csilla je kod mene 8 dana i shvaćam da to nije tako puno. Ali čudi me to šta je iznimno opuštena u mojoj sobi, pa čak i u mojoj blizini. Stalno nešta istražuje, skakuće, trčkara, čak i zecopleše. Kad spava potpuno je opuštena i onak se baca na bok kad ide leći. Znači da se vjerojatno osjeća sigurno. Ali čim krenem rukom prema njoj trzne se i preplašeno pobjegne koliko ju noge nose. :zekoo8: Još posebno pazim kak pružam ruku, da se ne osjeća kao plijen, idem lagano prema njenoj njuškici... Ali ništa. Jedino ju uspijem malkoc podragat dok jede. Obožava Cuni Junior (zgurala bi mi se u ruku kad vidi da joj stavljam hranu u posudicu) i tad mi gura ruku s njuškom da se maknem da može jesti, pa ja iskoristim priliku. A ni to ne uspijem svaki put, a i kad uspijem vidi se da dura, da joj nije lijepo. Ipak i dalje to radim da stekne tu neku naviku, da shvati da joj neću ništa. Isto tako, kad sjedim ili ležim na podu redovito me dođe pošnjofkati, ali čim se ja malkoc pomaknem pobjegne glavom bez obzira.

Mislite da je jedna od onih koji se nikad nedaju dirati? :zeko10:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Nakon koliko su vam dali da ih mazite?

PostPostao/la Katarina » čet kol 26, 2010 9:02 am

Moji su kod mene vec 20 dana i nacin da snoopyja navecer spremim u gajbu je taj da ga pocnem mazit i zbrise glavom bez obzira u gajbu :(
Zasad uzivam samo gledajuci ga kak spava, kad se izvali na bok i jedno mu uho padne prek glave :D
A isto stalno njuskaju, veselo trce, legnu pored nas.. A Lina je opustenija po tom pitanju...
To valjda ovisi od zeke do zeke, dok se ne prilagodi,a ja se nadam da ce to bit brzo pa ce se htjet mazit...
Katarina
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » čet kol 26, 2010 17:50 pm

hehe, taj trik i ja koristim (za trpanje u gajbu). ;D

a našla sam i jedan za maženje. navečer joj dajem hranu na način da joj dam komadić po komadić, tak da duže traje proces hranjenja,a samim time i maženja. :zeko7:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Katarina » ned kol 29, 2010 7:53 am

hehe, znaci ima nas vise :P
Katarina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Katarina » sub ruj 04, 2010 11:22 am

Evo, moram reci da se vec polako vidi napredak, sad se oboje izvale pored nas, spavaju, istrazuju... A trcanje u gajbu nije vise zbog mazenja nego zato jer im tamo nosim poslastice :))
Katarina
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » sub ruj 04, 2010 12:06 pm

Ja sam isto primjetila mali napredak, manje se boji dok ju mazim i sad mi nekad malkoc da da ju mazim i dok ne jede (osim ako je jako zaigrana, tad nema šanse :belj: ). I zna se izvalit kraj mene dok sam za kompom (kraj moje stolice), ali čim se pomaknem zbriše. :zmirko:
I jako mi voli njuškati kosu, ali samo preko rešetke dok je u gajbi...
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la warped » pon ruj 06, 2010 19:20 pm

Mi smo postigle ogroman napredak, vidi se da je puno opuštenija dok ju mazim, a nakon šta završim još neko vrijeme ostane u poziciji za maženje, kao da čeka još. :D Ali još to nije to, strpljivo čekam da uživa u maženju kak spada... :**
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kristinans » sub ruj 11, 2010 14:26 pm

Hehehe kada dodju u nivu sredinu jako se uplase i sve im je novo :D kad sam dobila zeku bio je jako mali i jako se bojao dozvoljavao mi je odma da ga mazim,ali se jako plasio ubrzano disao usi su mu non-stop bile prilepljene na ledja ... duze mu je trebalo vremena da se oslobodi kada ga pustim van iz kaveza sada sam dodje kod mene i mazi se lize me i skakuce okolo :zeko8: mnogo ga volim naucila sam ga kako da mi ne grize sve po sobi a sobzirom na to da je jako radoznao a prvi put me je liznuo nakon nedelju dana provedenih kod mene u njegovom novom domu :kuki:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub ruj 11, 2010 20:50 pm

Mi smo napravile još jedan veliki korak. :zeko5: Jučer me fektala da ju mazim. :zekoo3:

Ležala sam na podu, približila mi se i kad sam ju krenula podragat po glavi gurnula mi je njuškicu u ruku da ju šuškam po nosiću... I nakon tog svaki put kad bih ju mazila negdje drugdje (kraj ušiju i slično) ona gura nosić u ruku. :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Katarina » ned ruj 12, 2010 23:13 pm

Uuu, super! :)
Moj muskic jos istrazuje sve, al je malo opusteniji, a Lina se voli mazit kad joj pase, cesto me dodje lizat, al jos vise voli zubima probat sve sta nadje od namjestaja, a i nas ak joj stojimo na putu il ne skuzimo odmah da zica poslasticu :P
Al jos nitko nije dosao zicat mazenje :P
Katarina
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » čet ruj 23, 2010 15:14 pm

warped je napisao/la:Mislite da je jedna od onih koji se nikad nedaju dirati? :zeko10:

Kako mi je sad ovo smiješno... ;D

Ono maženje po nosiću je bio pun pogodak! Na kraju je ispalo da imam pravu malu mazilicu. :zekojubav: Ovisnicu o maženju čak! Svakih 5 min (ako uspije i toliko izdržati) stiže k meni, sjedne na tabure kraj moje stolice i čeka da ju mazim. Kad se sva pokočim od neudobne poze (drugačije ju ne mogu mazit kad je tak sitna :D ) prestanem ju mazit, ona se ode dalje igrat i opet dođe k meni. Ja ju pomazim, poigram se s njom, kasnije opet dođe k meni. Ali kad ju samoinicijativno krenem maziti obavezno pobjegne, napravi krug po sobi i onda tek dođe. Kao, onda joj se nije mazilo, ali evo, sad joj se da, pa mogu. Ali samo zato šta se njoj da. :zmirko: :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la šime » sub lis 22, 2011 11:15 am

Pozdrav svima,

ja imam zekicu već 2 mjeseca, stara je 3 godine i udomila sam je da bi pravila društvo mom zekanu. KAd sam je dovela odmah se sprijateljila s njim i stalno je trčala prema njemu i on bi je lizao i mazio. Mene nikad nije doživljavala i bježala bi kad bi joj se približila ali bila sam sretna jer je njega voljela pa mi nije smetalo što se ne želi maziti jer je moj zeko bio prava mazilica. Nažalost, on me napustio prije 20 dana, još to nisam preboljela i užasno mi nedostaje.

Zekica i dalje bježi od mene kad je pokušam pomaziti iako je inače jako sretna i vesela, voli se igrati s igračkama, lopticama, grančicama, trči u krug i skače u zrak od sreće tako da mislim da se opustila i da je sretna. Hoće li se ikad htjeti maziti ili jednostavno ima takav karakter da to ne voli?? Da li postoje kunići koji se ne vole maziti??
šime
Kunić
Kunić

PostPostao/la Flekicaaa » sub lis 22, 2011 12:09 pm

ma htjet će se maziti,samo joj polako prilazi,trebaš je namamiti s nečim što najviše voli jesti.polako joj priđi i daj joj to,tako će te zavoliti.ja sam svoje kada su došli jednostavno uzela u ruke,(pravilno trebaš inače će se ritati,to valjda znaš) i mazila ih.tako su se oni na mene navikli.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la miro » sub lis 22, 2011 12:12 pm

Miro se također ispočetka nije htio maziti,tek nakon 2 tjedna se opustio i dopusti nam da ga mazimo 5 sekundi,onda odmah otrči dalje.Ni sada se ne voli maziti,možda je to jednostavno karakter kod nekih kunića.
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lana_L » sub lis 22, 2011 12:19 pm

Ma ne vjerujem.. kunici su drustvene zivotinje i obozavaju se druziti tako da se ne brini, samo strpljenja i kada stekne povjerenje neces imat mira. nasa Lilly jos uvijek ne dozvoljava da ju se nosi ali zato trci zamnom cijelo vrijeme, cak skupa i lezimo na kaucu a sa nama je vec 2 mjeseca... :) ali i dalje ucimo, vjezbamo, treniramo...
Lana_L
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan