KAKO NAUCITI KUNICA DA NE "UNISTAVA" NAMJESTAJ?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la ju-ju » sub sij 03, 2009 12:28 pm

ako kopaju i grickaju to je znak da su zdravi, pametni i okruzenjenje dozivljavaju kao prijateljsko
pa ne mozemo ih za to kaznjavati
napravite ogradicu ili maknite sve sto bi moglo biti u opasnosti
ili povodac (oprsnicu) kojom mu ogranicite kretanje, to nije nehumano i odlicno funkcionira vani, probali smo
mi ju-jua pustimo van kaveza kada mozemo da ga kontroliramo i svi smo sretni i zadovoljni, ne mora biti po cijelom stanu, raditi štetu, pokvariti svoj osjecaj za mjesto gdje obavlja nuzdu itd. uostalom ionako spavaju i kunjaju dobar dio dana pa taman neka to vrijeme troše na sigurnom, shavtit ce to kao nagradu a ne zatvor, zar ne? :cool:
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fanki » pet tra 17, 2009 23:06 pm

zeku se moze nauciti da ne grize ono sto vi ne zelite. vikanje ili ljutnja stvaraju kontraefekat, bas kao i s djecom. kada pocne njuskati kablove, kazem mu ozbiljno, ali ne ljutito NE, on uvijek podigne glavu i onda ju vrati i pocne opet njuskati. drugi put jednako kazem NE i prestanem ga uopce gledati i on produzi dalje. mislim da je odlicna stvar nauciti ga da skuzi kad vam nesto smeta i onda mu ukazati povjerenje da ce to prestati. uvijek prestane!
Fanki
Kunić
Kunić

PostPostao/la Raul » pet tra 17, 2009 23:10 pm

Cito sam sa stranih foruma da pomaze kopiranje njihovog zvuka ljutnje. Kazu da pali samo ako vas kunici vole i cijene. Znaci kad radi nes sta ne treba samo treba jako glasno udahnut na nos. Slicno kao kad oni pusu.

Nisam testiro, jer moja nis ne grize ni ne kopa, ali probajte pa recite
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » sub tra 18, 2009 2:52 am

haha..odlicna informacija :))

budem isprobala sljedeci put kad cupi pode u unistavalacki pohod, pa javim ;D
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » sub tra 18, 2009 11:25 am

ja cu da pochnem da rezhim onda kad Venecuela neshto radi ;D
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sub tra 18, 2009 11:34 am

a zanimljivo, nama to ugl nije trebalo, ali sam znala raditi mmmm da ih oraspoložim ili zezam
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sub tra 18, 2009 12:08 pm

Raul je napisao/la:Nisam testiro, jer moja nis ne grize ni ne kopa, ali probajte pa recite

Blago tebiiii,bas ti zavidim :P I Dinin Zeka je takav, a mogu ti reci i da jako lice kao da su iz istog legla.... Daj malo tvog zeca da prosetamo po nasim kucama, da nauci ovu gamad lepom ponasanju :D :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » sub tra 18, 2009 12:20 pm

A vi meni dajte vase da ih malo mazim i nosim :D
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sub tra 18, 2009 12:24 pm

Raul je napisao/la:A vi meni dajte vase da ih malo mazim i nosim :D

Nema problema, ali dok ne nauci tvoj nase lepom ponasanju, nista od mazenja ;D ;D
Alim se, tvoj je koliko vidim jos mlad jako, pocece on da se mazi daj mu samo vremena, cim malo sazri...emotivno ;D ;D
Muski malo duze trebaju za to :D Tako je Krcku trebalo skoro godinu dana.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » sub tra 18, 2009 12:25 pm

Ima napretka, nemogu se pozalit. Svaki dan dobijem bar par pusa i mogu ju nekoliko puta pomazit na podu
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » sub tra 18, 2009 14:09 pm

Klio je napisao/la:
Raul je napisao/la:Nisam testiro, jer moja nis ne grize ni ne kopa, ali probajte pa recite

Blago tebiiii,bas ti zavidim :P I Dinin Zeka je takav, a mogu ti reci i da jako lice kao da su iz istog legla.... Daj malo tvog zeca da prosetamo po nasim kucama, da nauci ovu gamad lepom ponasanju :D :D

I moj je isto malo zlato....ništa šta netreba on niti ne pokušava....to je valjda ova nova, pristojna generacija ;D
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » sub tra 18, 2009 14:53 pm

ne, nego chekaj da udje u pubertet :belj:
dodushe mojima novine, zidovi, drvo i to nije zanimljivo..samo punjachi od moba :ljut:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Tupko » sri tra 22, 2009 15:16 pm

I moj je isto malo zlato....ništa šta netreba on niti ne pokušava....to je valjda ova nova, pristojna generacija ;D[/quote]

.... blago tebi, zbilja sam ti zavidna, i ja sam do prije 10 dana bila uvjerena da je Tupkica mali anđeličić a sad sam sve više uvjerena da je vragu iz torbe ispala... luuuudaaaa saaaam... :lud: po treći put u tjedan dana sam stavila prati deke i plahte jer ih je sve zapišala...
uglavnom do nedavno je bila skroz uredna, piškila i kakila samo u gajbici a sad čim osjeti mekano pod nogama odmah ispiša tolke količine da ne znam kud to sve stane! kauč mi je od svakodnevnog ribanja totalno izblijedio, plahte na krevetu mijenjam svaki dan itd. prije sam joj dopuštala da ide i na kauč i na krevet jer je bila uredna (stavljam na njih od početka neke presvlake al od toga sada niškoristi, sve promoči) ali sad ju svaki puta kad skoči gore potjeram dolje, no čim ja okrenem leđa evo nje hop gore i potoci počnu teći...
ima 3mj tako da pretpostavljam da je to pubertet, ja sam očekivala da će grist tepih i slično, ali ništa od toga ne radi nego samo zapišava. mislila sam da to samo dečkići rade :blink:
uglavnom, šta da ja radim s njom? kako da ju naučim da ponovo piša u wc?? i šta da radim da shvati da ne smije na kauč i krevet?znam da sam sama kriva jer sam joj to prvo dopuštala a sad bi ju preodgojila ali ne mogu više po cijele dane ribat, sve mi je uništeno! :krpa:
24
slika
Tupko
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » sri tra 22, 2009 15:43 pm

da to je neki inat i obiljezavanje..ja bi ti preporucila da nabavis nesto od nekog drugog zeke i stavis u njen wc..to obicno pali kod tezih slucajeva ;D onda idu obiljezavat u wc i na kraju se tako nauce :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » sri tra 22, 2009 19:42 pm

moja Venecuela je pomerila u toku noci wc na sred kaveza i onda se popishkila na plastiku u tom uglu gde je bio wc. trudnjacha :lud: :lud: :lud:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan