Izrada nove nastambe

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Izrada nove nastambe

PostPostao/la nanica5 » čet kol 25, 2011 9:36 am

Već se neko vrijeme dvoumim oko kupnje novog kaveza....tj. ne znam da li kupiti kavez ili napraviti nesto doma.
Voljela bih da me savjetujete sto je bolje i sto je sve potrebno od materijala za homemade kavez.
Help please!
nanica5
Zečić
Zečić

Re: Izrada nove nastambe

PostPostao/la Sindenis » čet kol 25, 2011 15:09 pm

Uuuu! Ja glasam za pravljenje! I ja pravim ovu jesen svojoj ljepoti novi kavez. Navodno, da se moze proci do 500kn za kavez koji je na dva kata i to veci od onog u pet centu. A takvi inace kostaju i po 1000kn i vise (plastcni doduse) ako kupujes.
Nekako mislim da ne bi trebao biti toliki problem napraviti kavez ako se ima malo volje :)
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la s@ki » čet kol 25, 2011 15:12 pm

ja sam ga kupio, no čisto iz jednostavnosti ali ću mu svejedno napraviti još jedan kat.
Također, obzirom da ima mjesto vani gdje piša, isto ću mu napraviti kučicu-wc

Ako imaš vremena-volje-mogućnosti napravi mudrvenu kučicu. Prednosti je puno, a prvo mi napada čvrstoća. REcimo, Bugsy se voli zatrčat u kučicu i ova plastična odzvanja na sve strane.

Treba ti drvo, žica, pleksi ili nešto slićno barem u dijelo gdje piša da se tekućina ne upije u drvo i zasmrdi sve
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la nanica5 » čet kol 25, 2011 15:25 pm

Imam doma dosta drvenih ormara, stolova itd pa sam razmisljala da nesto od toga iskoristim barem kao okvir.
Iskombinirala bih dno kaveza od neke plastike i da se ujedno može vaditi za čišćenje, a stranice bi bile od žice. :zeko10:
nanica5
Zečić
Zečić

PostPostao/la s@ki » čet kol 25, 2011 15:29 pm

moguće., samo će trebat daleko više truda da se od starih ormara ispili i obradi a da to na nešto liči.
Sve u svemu, poželjno je izbjeć bilokakve lakove i boje itd koje bi mogao kunić pojest
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la nanica5 » čet kol 25, 2011 15:35 pm

s@ki je napisao/la:moguće., samo će trebat daleko više truda da se od starih ormara ispili i obradi a da to na nešto liči.
Sve u svemu, poželjno je izbjeć bilokakve lakove i boje itd koje bi mogao kunić pojest

Hm, potrudit ćemo se što bolje možemo!!
nanica5
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 25, 2011 15:37 pm

ja sam isto za spoj plastike (pravog kaveza) i dodataka. plastika je prostor za hranu, vodu i wc, a drvo za igru i odmor.
namještaj se često radi od iverala (iverica presvučena malamin folijom) to nije dobro za zeca.

s obzirom da nema lakiranja, preporučam drvo samo za zecove koji na pišaju po svuda. ...kad se to usmrdi nije za živit.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la nanica5 » čet kol 25, 2011 15:41 pm

Jura je napisao/la:ja sam isto za spoj plastike (pravog kaveza) i dodataka. plastika je prostor za hranu, vodu i wc, a drvo za igru i odmor.
namještaj se često radi od iverala (iverica presvučena malamin folijom) to nije dobro za zeca.

s obzirom da nema lakiranja, preporučam drvo samo za zecove koji na pišaju po svuda. ...kad se to usmrdi nije za živit.

Pokušavam pronaći post gdje si ti opisao što si i kako radio ali ne mogu ga naći. Miška ima kavez od 100 cm pa bi bilo dobro možda nadograditi kat. Voljela bih od tebe dobiti par savjeta!
nanica5
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 25, 2011 15:42 pm

baci oko na ovaj topic, pa možda dobije kakvu ideju viewtopic.php?f=7&t=72&start=105
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la s@ki » čet kol 25, 2011 15:43 pm

nema tu neke prevelike mudrosti, samo dobra volja, malo mašte, ubodna pila, cirklar i bušilica :D

ja sam svojoj mrcini radio od punog drva, bolja varijana, samo pazi da ne uzmeš borovinu koju nesmiju jesti i sl.
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 25, 2011 16:29 pm

nanica5 je napisao/la:
Jura je napisao/la:ja sam isto za spoj plastike (pravog kaveza) i dodataka. plastika je prostor za hranu, vodu i wc, a drvo za igru i odmor.

Pokušavam pronaći post gdje si ti opisao što si i kako radio ali ne mogu ga naći. Miška ima kavez od 100 cm pa bi bilo dobro možda nadograditi kat. Voljela bih od tebe dobiti par savjeta!

našao sam taj topic: viewtopic.php?f=7&t=4736&p=160066#p160066
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » čet kol 25, 2011 16:57 pm

Drvo: jelovina
Podloga: linoleum-odlično se čisti...

Nego, ja sam imala toliko ideja za pravljenje svakakvih stvarčica ovoj mojoj bandi ali problem mi je sto mi je Anđa mrcina od nekih 6-7 kila pa što Tobiju (hermelinu) izgleda ko palača-ona se u tome nemoze okrenuti, a nemam dovoljno mjesta u stanu da pravim kavezinu od 3 sa 3 :D inače nemaju ni kavez ni nista, slobodne su ptičice 24 sata na dan...(koje su zloupotrijebili 2 godine, a sad neznaju sta im se sprema po noci :P )

Ali ako nekome može poslužiti ono što ću ja uskoro napraviti za ovu moju bandu, samo da mogu najzad noćima spavat ko čovjek, nek kopira....

nasla sam ogradu sa rupama 5cm x 5cm...jako čvrstu, prodaju se 2m x 1m, i visina 1m, komad 100 kuna, ali je meni to veliko za drzat u sobi pa cu uzeti takve 3 stranice, dvije ću skratiti za pola metra, a trecu prepoloviti, dobiti cu kavez 1,5m x 1m, a ovaj "ostatak" od pola metra cu iskoristiti tako što ću od njega napraviti kat da imaju gdje skočiti... ovo ce im biti samo "noćni boravak"

Znam da mi netrebaju padati napamet ostale "gluposti" jer će Anđa protestirati ko luda ;D

zato mozete vi: od grana što su oglođali izbusite rupice na obadvije strane, takvih jedno 20-tak debljih grana i spojite silikonom ili žicom i dobijete drvene tunele...ili nesto gdje će se moci uvuc... itd. ideja ima stvarno puno... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la nanica5 » sub kol 27, 2011 9:46 am

Ova ideja mi se jako svidja. HVALA!!!
nanica5
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub kol 27, 2011 12:12 pm

mmmmmm je napisao/la:zato mozete vi: od grana što su oglođali izbusite rupice na obadvije strane, takvih jedno 20-tak debljih grana i spojite silikonom ili žicom i dobijete drvene tunele...ili nesto gdje će se moci uvuc..

Hej pa ovo je super! Nisam se plavuša toga ni sjetila već štedim za onaj u pet centru a grane mi stoje po sobi -.-`

Htjela sam te još pitati da li tako mogu bez kaveza funkcionirati. Damir isto živi tako da mu je moja cijela soba kao kavez. Dakle ima 2 WCa, mjesto gdje je hrana i piće, na kauču samnom spava ili u svojoj foteljici i u transporteru koji je stalno otvoren i tu mu je sjeno. To je onaj transporter za mačke veliki :D Tako kada je nekada zločest preko noći ga zatvorim u njega i stavim mu pojilicu da ne bude žedan...Dakle da li je potreban kavez?
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » sub kol 27, 2011 16:28 pm

Ne, netreba im kavez :) Pa i ta soba je njemu kao kavez :D Bitno je da imaju neko svoje mjesto gdje se mogu zavuci...ili par takvih :D

Moji isto tako, imaju kutak gdje im stoji wc, pojilice i sijeno (to smo napravili od tobijevog kaveza kad smo ga udomili), a svuda po sobi nesto svoje, tunel, kucicu u koju se zavuku, Tobi je sebi napravio rupu u kaucu i tu boravi :P

Ali vec mjesecima mi po noci nedaju oka sklopiti tako da cu im morati stati u kraj sa tim tzv. kavezom, ali to ce ispasti tako da cu im zagraditi skoro pola dnevnog boravka i nek im to bude teritorij po noci, a po danu cu im to maknut... Jer su stvarno postali nemoguci, to su zekopartiji svakakve vrste po cijelom dnevnom boravku i balkonu, ludnica ;D

Imam i ja taj ogromni transporter za mačke jer je Anđa malo poveća, ali mislim da mu je to jadnicku ipak malo i skučeno da bude u njemu citavu noc :blush: Radije mu probaj s necim zagraditi neki mali prostor da se moze protegnuti :zeko8:
Anby
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan